I Srednji Banat pomaže ugroženima

Prva grupa dobrovoljaca za pomoć stanovnicima područja ugroženih poplavama, sa gradonačelnikom Zrenjanina Ivanom Bošnjakomna čelu, sa tri autobusa kreće večeras za Šabac, dok je polazak druge grupe predviđen za sutra u osam ujutru.
Prva grupa dobrovoljaca za pomoć stanovnicima područja ugroženih poplavama, sa gradonačelnikom Zrenjanina Ivanom Bošnjakomna čelu, sa tri autobusa kreće večeras za Šabac, dok je polazak druge grupe predviđen za sutra u osam ujutru.

Na predlog gradonačelnika, grad Zrenjanin i četiri opštine Srednjobanatskog upravnog okruga izdvojiće sredstva za opštine ugrožene poplavama, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

"Iz budžeta će se izdvojiti milion dinara i uputiti Vladi Srbije za pomoć opštinama ugroženim poplavom. Grad Zrenjanin je izdvojio 600 hiljada dinara, a opštine Žitište, Sečanj, Nova Crnja i Novi Bečej po 100 hiljada dinara", navodi se u saopštenju.

Zrenjaninci pomoć za ugroženo stanovništvo mogu odneti u zrenjaninski Crveni krst, odakle poručuju da će građanima biti na raspolaganju i tokom vikenda. U Crvenom krstu su istakli da će primati industrijski pakovanu hranu sa dužim rokom trajanja, polovnu garderobu, kao i sredstva za higijenu.

A iz opštine Nova Crnja će večeras u 20 sati kreće kamion sa pumpama, agregatima i drugim vrstama pomoći stanovnicima u područjima ugroženim poplavama, kao i pedeset dobrovoljaca.

Dobrovoljci kreću i iz opštine Sečanj, iz Jaše Tomića, a okupljanje je počelo i u opštini Žitište.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.