Ljajić: Bez panike, nema potrebe da građani prave zalihe

Situacija je teška i dramatična ali ne treba praviti paniku, posebno ne kada se radi o snabdevenosti osnovnim životnim namirnicama, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.
Situacija je teška i dramatična ali ne treba praviti paniku, posebno ne kada se radi o snabdevenosti osnovnim životnim namirnicama, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Ljajić je za B92 rekao da snabdevenost nije dovedena u pitanje, da nema razloga da građani prave zalihe, posebno ne flaširane vode za piće, jer je ima sasvim dovoljno.

"Takođe ćemo angažovati veći broj cisterni sa vodom za snabdevanje stanovništva u nekim rubnim gradskim područjima Beograda, ali i u drugim opštinama na teritoriji Srbije", poručio je ministar.

Ljajić je naveo da će narednih dana ugroženom stanovništvu biti dostavljene značajne količine konzervi i osnovnih životnih namirnica.

"Prema tome, ma koliko situacija u ovim trenucima bila teška, zaista nema razloga za tu vrstu panike, jer ona može samo da iskomplikuje i onako tešku situaciju", kazao je on.

Na pitanje koje će mere ministarstvo trgovine preduzeti s obzirom da postoje informacije o pojavi spekulanata koji znatno podižu cene osnovnih životnih namirnica, Ljajić kaže da je njegovo ministarstvo već danas obavilo kontrolu u 17 opština i gradova Srbije koji su posebno pogodjeni poplavama. Ta kontrola će biti nastavljena kako bi bile sprečene špekulacije.

"Bilo je prijava da je bilo povećanje cena flaširane vode, hleba, gumenih čizmi... Vrlo jasno smo dali do znanja da će se striktno poštovati odredbe zakona o trgovini. Te odredbe kažu da su kazne za takvu vrstu špekulativnih radnji do 2 miliona dinara i zabrana rada od 6 meseci do 2 godine. To ne samo da je nemoralno nego je i kažnjivo ukoliko neko koristi situaciju za povećanje cena nekih proizvoda", naveo je Ljajić.

  • 17.05.2014 11:43
    dusanov zakonik
    onima koji iskoriste i zloupotrebe ovu katastrofu,treba presuditi po dusanovom zakoniku.odseci im ruke do kolena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.