Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Do sada evakuisano 16.300 ugroženih od poplava

Na teritoriji Srbije do sada je evakuisano oko 16.300 osoba, a evakuacija se obavlja u Obrenovcu, Bariču, Šapcu, Sremskoj Mitrovici, Šidu u mestu Jamena, Ubu i okolini Požarevca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Beočinu potrebni volonteri da pune džakove

Opština Beočin poziva sve ljude dobre volje koji su spremni da pomognu u vanrednoj situaciji da dođu u fabriku Lafarž u Beočinu gde se pune džakovi sa peskom koji se šalju za Sremsku Mitrovicu.

Nasip popustio u Šapcu, ali je saniran

Nasip koji je tokom prošle noći izgrađen na Savi kod Šapca tokom popodneva počeo je da propušta vodu na dve lokacije, ali curenje je u najvećem delu zaustavljeno ojačavanjem nasipa.

Apel: Otključajte wi-fi

Kako su u poplavljenim predelima telefonske linije u potpunom ili delimičnom prekidu, apeluje se na sve da otključaju svoje wi-fi rutere.

EK šalje tim za procenu štete u Srbiji

Evropska komisija sutra šalje u Srbiju tim za procenu štete od nepogoda koje su zahvatile veći deo zemlje, dok se veliki broj evropskih država priključio pomoći u ljudstvu i tehničkoj opremi.

U delovima Sremske Mitrovice nestašica vode i brašna

U Sremskoj Mitrovici je zbog sve veće mogućnosti izlivanja Save zavladao strah među stanovnicima koji panično kupuju vodu, brašno i kvasac, namirnice koje se skoro više uopšte ne mogu naći na rafovima mitrovičkih prodavnica.

Batut: Za sada nema epidemije

Epidemiološka situacija u Srbiji je uobičajena i nema značajnijeg porasta u broju obolelih od crevnih zaraznih bolesti, kažu u Institutu za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".