Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tabaković: Treba pokrenuti radne akcije

Guvernerka  Jorgovanka Tabaković kaže da je sigurna da će Aleksandar Vučić posle tragedije koja je pogodila Srbiju uspeti da pokrene masovne radne akcije za obnovu zemlje.

Železnice: Osposobljen veći broj deonica

Zaposleni u Železnicama Srbije uspeli su da tokom dana i večeri raščiste, poprave i za saobraćaj osposobe veći broj deonica na svojoj teritoriji, saopšteno je iz tog preduzeća.

Apel: Ne krećite ka Kostolcu, nemoguće je proći

Nakon što je EPS večeras saopštio da je situacija na odbrani od poplava od reke Mlave u proteklih šest sati se pogoršala, pošto su probijeni nasipi kod Bratinca, Maruljevca i Bradarca, i pozvao stanovništvo u odbranu površinskog kopa Drmno i termoelektrane Kostolac B, prijavilo se toliko ljudi da je nemoguće proći od gužve.

RHMZ: Vodostaj Save raste do 19. maja

Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom porasta do 19. maja, upozorava RHMZ.

Do sada evakuisano 16.300 ugroženih od poplava

Na teritoriji Srbije do sada je evakuisano oko 16.300 osoba, a evakuacija se obavlja u Obrenovcu, Bariču, Šapcu, Sremskoj Mitrovici, Šidu u mestu Jamena, Ubu i okolini Požarevca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Beočinu potrebni volonteri da pune džakove

Opština Beočin poziva sve ljude dobre volje koji su spremni da pomognu u vanrednoj situaciji da dođu u fabriku Lafarž u Beočinu gde se pune džakovi sa peskom koji se šalju za Sremsku Mitrovicu.

Nasip popustio u Šapcu, ali je saniran

Nasip koji je tokom prošle noći izgrađen na Savi kod Šapca tokom popodneva počeo je da propušta vodu na dve lokacije, ali curenje je u najvećem delu zaustavljeno ojačavanjem nasipa.