Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uprkos ogromnoj šteti, biće hrane u Srbiji

U ovom trenutku je teško dati finansijsku procenu štete koju poplave nanose usevima, ali je sigurno da će se meriti milionima evra, izjavio je danas agroekonomski analitičar Milan Prostran.

Kineski zvaničnik u kući držao 16 miliona dolara

Jedan visoki kineski zvaničnik držao je 16 miliona dolara u gotovini u svom domu, otkriveno je tokom operacije suzbijanja korupcije u redovima vladajuće Komunističke partije, posle niza skandala vezanih za vladine zvaničnike.

Berlin: Mrtvozornik prodavao pasoše pokojnika

Nemačka policija pretresla je u Berlinu službene prostorije jednog muslimanskog mrtvozornika, optuženog da je pasoše preminulih osoba prodavao osobama koje su ilegalno dovodile izbeglice i azilante u Nemačku.

Usvojene poreske olakšice za zapošljavanje

Vlada Srbije usvojila je Predlog izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana, kojim se, kako je istakla, obezbeđuje sprovođenje reformi poslovnog okruženja i smanjuju rizici i troškovi poslovanja.

FOTO: Sneg na srpskim planinama

Srbiju je pogodila prava vremenska nepogoda zbog obilne kiše koja pada od juče ujutro, ali je ipak veće iznenađenje sneg na pojedinim planinama.

Radnici Jumka blokirali autoput Niš-Skoplje

Oko 650 radnika pamučnog kombinata "Jumko" blokirali su jutros autoput Niš-Skoplje, nedaleko od Vranja, na kome je saobraćaj potpuno obustavljen, izjavio je danas predsednik Samostalnog sindikata u Jumku Slađan Mitić.

Optužnica protiv posade južnokorejskog trajekta

Južnokorejsko državno tužilaštvo danas je zvanično podiglo optužnicu za ubistvo iz nehata usled grube nepažnje protiv kapetana i još trojice članova posade trajekta "Sevol", koji je potonuo 16. aprila izazvavši smrt više od 300 ljudi, objavili su južnokorejski mediji.

Poplave odlažu sednicu Skupštine Srbije

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj poslanici treba da razmotre izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje predviđaju da se rok za zamenu starih vozačkih dozvola novim produži za još tri godine, odnosno do 10. juna 2017. godine, odložena je za 15 sati.

Obustavljen saobraćaj Paragovo - Iriški venac

Na putu Paragovo - Iriški venac, na usponskoj traci, obustavljen je saobraćaj iz bezbednosnih razloga, odnosno sve većih odrona i drveća koje pada na kolovoz, saopšteno je iz Puteva Srbije.

Požari besne u Kaliforniji

Oko 20.000 ljudi na jugu savezne američke države Kalifornije bilo je primorano zbog šumskih požara da se evakuiše iz svojih kuća kao i oko 10.000 studenata iz kampusa državnog kalifornijskog univerziteta, a zatvoren je i popularni park "Legolend" u gradu Karlsbadu.

Isključuju se dalekovodi zbog nevremena

Zbog nevremena koje je danas zahvatilo Srbiju, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović naložio je direktorima svih privrednih društava u okviru sistema posebne mere predostrožnosti i postupanja u vanrednim okolnostima.