Radnici Jumka blokirali autoput Niš-Skoplje

Oko 650 radnika pamučnog kombinata "Jumko" blokirali su jutros autoput Niš-Skoplje, nedaleko od Vranja, na kome je saobraćaj potpuno obustavljen, izjavio je danas predsednik Samostalnog sindikata u Jumku Slađan Mitić.

Oko 650 radnika pamučnog kombinata "Jumko" blokirali su jutros autoput Niš-Skoplje, nedaleko od Vranja, na kome je saobraćaj potpuno obustavljen, izjavio je danas predsednik Samostalnog sindikata u Jumku Slađan Mitić.

Mitić je kazao da je autoput blokiran kao nastavak protesta radnika "Jumka", koji su od utorka, 13. maja, blokirali i upravnu zgradu. Radnici traže da im se obrati ministar privrede Dušan Vujović ili premijer Aleksandar Vučić, kako bi razgovarali o rešavanju teškog stanja u tom preduzeću.

Predsednik Samostalnog sindikata je kazao da su štrajkači dobili upozorenje od policije da prekinu blokadu, kao i da takav vid protesta nije bio ranije najavljen. "Imamo brojne problema u 'Jumku', ali pre svega tražimo da se obustave svi sudski sporovi protiv štrajkačkog odbora i radnika, da se povuku sva otkazna rešenja, da nam se isplate zaostale plate i uplate doprinosi", rekao je Mitić.

Dodao je da radnici "Jumka" nisu zadovoljni ni imenovanjem novog nadzornog odbora, niti novog generalnog direktora Gorana Đorđevića. Dorđević je na tu funkciju imenovan pre dve nedelje, nakon što je prihvaćena ostavka bivšeg direktora Zorana Stošića, što je i bio jedan od zahteva radnika koji štrajkuju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.