Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Isključuju se dalekovodi zbog nevremena

Zbog nevremena koje je danas zahvatilo Srbiju, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović naložio je direktorima svih privrednih društava u okviru sistema posebne mere predostrožnosti i postupanja u vanrednim okolnostima.

NR Donjeck formirala skupštinu

Narodna Republika Donjeck koju su proglasili proruski aktivisti te regije oformila je Vrhovni savet koji će imati ulogu skupštine, kao i Savet bezbednosti.

Odložen nastavak suđenja između Devića i Grada zbog novinara

Današnja glavna rasprava po tužbi Ilije Devića za naknadu štete vezane za ugovor između grada Novog Sada i ATP "Vojvodine" o izgradnji međumesne autobuske stanice nije ni počela jer je Devićev pravni zastupnik Emir Jašarević zatražio izuzeće sudije Jokice Janušević nakon što je ona onemogućila novinarima da prisustvuju raspravi.

Pažljivo vozite zbog kiše

JP "Putevi Srbije" uputilo je danas apel svim učesnicima u saobraćaju da zbog obilnih padavina na celoj teritoriji Srbije budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Vanredna situacija zbog poplava u više opština

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije saopštio je da je dabnas do 13.00 časova vanredna situacija zbog poplava proglašena na teritoriji grada Valjeva i opština Lučani, Mionica, Osečina, Koceljeva, Lajkovac, Ub i Ljig.

Građani Srbije ne veruju u demokratiju

Odnos građana Srbije prema demokratiji kao političkom sistemu sve više je uslovljen njihovim socijalno-ekonomskim položajem i danas je samo 30 odsto onih koji smatraju da je demokratija bolja od svih ostalih sistema vladavine, pokazuje istraživanje koje su sproveli američka nevladina organizacija Nacionalni institut za demokratiju (NDI) i Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID).

Petrušić: Postoji volja da se održi Parada ponosa

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić veruje da će Parada ponosa ove godine biti održana, jer, kaže, postoji politička volja za to, a službe i državni organi radili su na smanjenju bezbednosnih rizika, što bi pomoglo da Prajd bude održan u sigurnom okruženju.