NR Donjeck formirala skupštinu

Narodna Republika Donjeck koju su proglasili proruski aktivisti te regije oformila je Vrhovni savet koji će imati ulogu skupštine, kao i Savet bezbednosti.
Narodna Republika Donjeck koju su proglasili proruski aktivisti te regije oformila je Vrhovni savet koji će imati ulogu skupštine, kao i Savet bezbednosti.

Očekuje se da će u Vrhovnom savetu biti oko 150 poslanika.

Istočne ukrajinske oblasti Donjeck i Lugansk su se na referendumu 11. maja izjasnile za nezavisnost od Ukrajine.

U međuvremenu, agencija RIA Novosti je javila da pristalice federalizacije u Slavjansku nameravaju da se od odbrambene strategije okrenu ofanzivnoj, rekla je pres sekretar gradonačelnika Slavjanska Stela Horoševa. "Nema svrhe da čekamo na njih (ukrajinske bezbednosne snage) da nas napadnu. Mi menjamo taktiku", rekla je ona.

Ukrajinska vojska opkolila je grad Slavjansk u nameri da preuzme kontrolu od proruskih snaga. Do sada je u tom gradu ubijeno nekoliko desetina demonstranata i civila, kao i snaga samoodbrane.

Rusija je optužila privremene ukrajinske vlasti da vode rat protiv sopstvenog naroda.

  • Kalauz

    14.05.2014 20:29
    Rusi u Ukrajini će proći kao Srbi u Hrvatskoj 90tih ako Rusija nešto ne perduzme. EU i USA neće ništa uraditi jer su ljubomorni i samo zavađaju narode u Ukrajini. Uvode smešne sankcije a Rusi njima počev od 2020. E svašta.
  • Lala

    14.05.2014 20:25
    nisu to ..
    proruski aktivisti ,nego separatisti..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.