Info
14.05.2014.
14:13
Odnos građana Srbije prema demokratiji kao političkom sistemu sve više je uslovljen njihovim socijalno-ekonomskim položajem i danas je samo 30 odsto onih koji smatraju da je demokratija bolja od svih ostalih sistema vladavine, pokazuje istraživanje koje su sproveli američka nevladina organizacija Nacionalni institut za demokratiju (NDI) i Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID).
  • ovca

    14.05.2014 17:57
    To je domaća životinja od koje se dobija mleko, meso, vuna i glas na izborima.
  • bozans

    14.05.2014 16:00
    Promeniti izborni sistem
    Do sada smo shvatili da ima više "vrsta" demokratija, promeniti izborni sistem u Srbiji i imaćemo "bolju" demokratiju. Kada bi se poslanici birali direktno, a ne da se kriju iza stranaka mogli bi lakše biti pozivani na odgovornost i u slučaju njihove smene ne bi se po automatizmu iz iste partije stavljao sledeći pion već bi se organizovali izbori za to mesto i iz svih stranaka (ili nestranačke ličnosti) ponovo konkurisali. To bi čak moglo i da utiče na konačni broj poslanika što bi unelo dodatnu dozu ozbiljnosti i eliminisalo bi sigurnost zagarantovanog osvojenog mesta partijama. Takođe, trebalo bi prestati da se cela Srbija tretira kao jedna izborna jedinica, izborni sistem u Vojvodini je daleko pravedniji po tom pitanju. Na ovu temu ima dosta slobodnog prostora za unapređenje i poboljšanje.
  • Her Flick

    14.05.2014 15:43
    Naravno da ne veruju kad ne znaju sta je demokratija. Pogotovo od 1988-e
  • I'm just saying

    14.05.2014 15:24
    Sve dok je ovaca, neće faliti vune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna