Lončar: Narednih dana kompletna lista čekanja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti kompletirana jedinstvena lista čekanja, koju će predstaviti javnosti.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti kompletirana jedinstvena lista čekanja, koju će predstaviti javnosti.

"Bićete iznenađeni da u pojedinim ustanovama postoje liste čekanja, a da u poslednjih godinu dana nije urađena ni jedna operacija", rekao je Lončar nakon sastanka sa predstavnicima farmaceutske industrije.

On kaže da je sa predstavnicima farmaceutske industrije dogovoreno da finansijski pomognu dovođenje stranih stručnjaka koji će lečiti srpske pacijente i obučavati lekare.

Do sada je farmaceutska industrija finansirala odlazak lekara na kongrese i seminare u inostranstvo, a sada će taj novac biti preusmeren na obučavanje lekara u Srbiji.

"Kada dođe strani stručnjak lečiće našu decu, naše pacijente i obučavati više naših lekara. Neće samo dolaziti lekari, već i medicinske sestre", rekao je Lončar.

Ministar zdravlja je najavio i da će narednog petka predstaviti tim stručnjaka koji će ubuduće biti zaduženi za pojedine oblasti u zdravstvu.

"Konačno ćemo doći do toga da struku vode oni koji su stručni. Predstaviću tim koji će voditi pojedine oblasti. U zdravstvu će da preuzmu odgovornost oni koji imaju rezultate iza sebe, a to su akademik Vlada Kostić, Dragana Micić, Dana Grujičić, Nebojša Lalić, Zoran Radojičić, Dragana Jovanović", precizirao je Lončar.

On kaže da do sada u javnost nije izlazio sa planovima za rad ministarstva zdravlja jer, kako kaže, nije čovek koji obećava i priča prazne priče.

"Da bi počeli nešto da radite morate napraviti presek situacije, od toga koliko lekara ima, koliko i gde nedostaje kojih specijalista, šta kojoj zdravstvenoj ustanovi od opreme nedostaje, šta imaju u magacinima", kaže Lončar.

On dodaje da će se u narednom periodu insistirati na potpunoj transparentnosti kako bi se videlo gde svaki dinar odlazi. "Pozvaćemo i novinare da učestvuju u tenderskim komisijama i da izveštavaju kako se radi", rekao je ministar zdravlja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija