Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U četvrtak presuda za ubistvo Marije Cimbal

Pred Višim sudom u Novom Sadu danas je održano suđenje Vaskrsiju Vrekiću (29) optuženom da je 16. februara prošle godne ubio studentkinju Mariju Cimbal (23) i presuda će biti izrečena u četvrtak, 13. marta.

Podneti optužbeni predlozi zbog vode u Užicu

Tužilaštvo u Užicu, u okviru istrage o utvrđivanju odgovornih za pojavu cijanobakterija u pijaćoj vodi, podnelo je optužbeni predlog protiv tri osobe iz dve užičke javne ustanove zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, potvrdio je javni tužilac Vukašin Vujičić.

EPS - produžen mandat v.d. direktoru

Vlada Srbije produžila je mandat vršiocu dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandru Obradoviću, objavljeno je u novom broju Službenog glasnika.

Kim Džong-Un osvojio 100 odsto glasova na izborima

Severnokorejski mediji su danas potvrdili ono što nikad nije dovođeno u pitanje - da je lider te zemlje Kim Džong-Un na jučerašnjim parlamentarnim izborima osvojio 100 odsto glasova u svojoj izbornoj jedinici, kao i da su na glasanje izašli svi glasači.

Oslobođeno 13 kaluđerica kidnapovanih u Siriji

Trinaest kaluđerica i tri žene zaposlene u jednom sirotištu, koje su pobunjeničke snage kidnapovale u decembru iz hrišćanskog gradića Malule, severno od Damaska, puštene su i preko Libana treba da otputuju za Damask, objavili su neimenovani izvor libanske službe bezbednosti i grčka pravoslavna crkva u Siriji.

Prevrnuo se brod, 42 se udavilo

Jemensko ministarstvo odbrane saopštilo je da su se 42 ilegalna imigranta udavila kada se njihov brod prevrnuo blizu južne obale Jemena.

Dva snažna zemljotresa na Pacifiku

Zemljotres od 6,9 stepena Rihterove skale registrovan je sinoć u blizini severne obale Kalifornije. Potres od 5,8 stepeni dogodio se južno od Meksika.

Troje mrtvih u pucnjavi u baru u Ohaju

Tri osobe su poginule, među kojima jedan policajac, dok je jedno lice ranjeno, kada je nepoznati napadač pucao u noćnom klubu na severu američke države Ohajo.