Mrlja u moru nije od nestalog aviona

Naftne mrlje nađene blizu obale Malezije nisu od nestalog aviona Malaysia Airlinesa utvrđeno je laboratorijskom analizom.
Naftne mrlje nađene blizu obale Malezije nisu od nestalog aviona Malaysia Airlinesa utvrđeno je laboratorijskom analizom.

Naftne mrlje uočene su u subotu uveče, a smatralo se da je moguće da je u blizini pao avion Malaysia Airlinesa. Laboratorijske analize, pak, pokazuju da mrlje nisu uzrokovane curenjem kerozina iz aviona.

Vijetnam je takođe danas slao helikoptere da provere "žuti objekat" koji pluta u vodi, za koji su pretpostavljali da bi mogao biti čamac za spasavanje sa malezijskog aviona koji je nestao sa 239 putnika. Međutim, kasnije je istaknuto da objekat koji pluta nema veze sa nestalim avionom.

Podsetimo, Šef malezijske civilne avijacije Azharudin Abdul Rahman izjavio je da sudbina nestalog aviona ostaje misterija. On je istakao da zvaničnici nisu odbacili otmicu kao uzrok nestanka aviona.

"Mi, nažalost, nismo pronašli ništa što liči na objekte iz letelice, a kamoli da smo pronašli kompletan avion", izjavio je Rahman. Dodao je da su malezijske vlasti pojačale napore na nalaženju aviona i da će potraga trajati koliko god bude trebalo.

Trenutno 40 brodova i 34 letelice iz devet različitih zemalja tragaju za avionom u vodama kod Vijetnama i Malezije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet