Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preminuo Gašo Knežević

Bivši ministar prosvete, redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, Gašo Knežević preminuo je jutros u 61. godini.

Trećina arapskog kredita namenjena navodnjavanju

Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić izjavio je da će trećina sredstava kredita Ujedinjenih Arapskih Emirata od 100 miliona dolara biti iskorišćena ove godine i to za navodnjavanje 25.000 hektara, a da će ostatak sredstava biti povlačen sukcesivno, kako se projekti budu realizovali.

Donjeck: Troje mrtvih, 50 povređenih u sukobima

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov izjavio je da su privedene četiri osobe zbog sumnje da stoje iza sukoba proruskih i proukrajinskih pristalica u Donjecku u kojima je poginula najmanje jedna osoba, a prema nekim izveštajima, moguće i tri.

Počinje Beogradski Sajam automobila

Beogradski Sajam automobila i motocikala, na kome će učestvovati više od 260 izlagača, otvoriće danas u Beogradu šampion Evrope u trkama na brdskim stazama Dušan Borković.

Bravo, majstore!

Probudiš se u komfornom ambijentu, odradiš fiziološke rutine, odabereš odelo, vežeš mašnu, srkneš možda kaficu, čalbrcneš nešto i uđeš u službeni auto visoke klase.

SAD hvali vojsku Srbije

Srbija je jasno pokazala da je posvećena promovisanju mira i bezbednosti, obučavajući svoje oružane snage za učešće u međunarodnim mirovnim misijama, objavljeno je na sajtu Stejt departmenta.

Građani Srbije ne žele da protestuju

Više od trećine građana Srbije kaže da živi teško podnošljivo (27 odsto) ili nepodnošljivo (10 odsto), ali je samo njih 25 odsto spremno da učestvuje u protestima iz ekonomskih razloga.

Predsedniku Budve ukinut pritvor

Predsedniku opštine Budva Lazaru Rađenoviću ukinut je pritvor, u koji je bio stavljen u utorak zbog osnovane sumnje da je zloupotrebom službenog položaja 2007. godine oštetio opštinu Budva za oko dva miliona evra.

Mali broj dece u Srbiji ide u vrtić

Srbija se nalazi na začelju evropskih zemalja prema broju dece uzrasta od tri godine do polaska u obavezan pripremni predškolski program, koja su upisana u vrtić.

Besplatan javni prevoz za Parižane

Gradska vlast Pariza proglasila je trodnevno besplatno korišćenje javnog prevoza, u pokušaju da stimuliše vozače da ne voze privatne autobomobile.