Zatvara se splitski zoo vrt zbog loših uslova

Zamenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević najavio je gašenje splitskog ZOO vrta zbog neadekvatnih uslova za držanje divljih životinja.
Zamenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević najavio je gašenje splitskog ZOO vrta zbog neadekvatnih uslova za držanje divljih životinja.

On je rekao da će neke životinje, poput medveda, biti udomljene u Lici, a majmuni najverovatnije u Nemačkoj, dok će neke biti izmeštene u ZOO vrtove u drugim državama EU. Prema njegovim rečima, najveći problem je tigar koji ima 14 godina, a može da živi maksimalnih 16 godina, pa će ga biti teško udomiti.

"Uslovi i stanje u kojem borave životinje, su izuzetno važni, pa bez obzira što naš ZOO vrt udovoljava svim minimalnim zakonskim uslovima, mišljenja smo da posebno divlje životinje ne bi trebalo da obitavaju na takvom mestu", rekao je Kovačević. On je najavio da će se ići u prenamenu ZOO vrta koji se nalazi u park-šumi Marjanu u centar za domaće životinje.

Splitski Zoološki vrt dugo je u fokusu javnosti zbog skučenog prostora, a aktivisti za zaštitu životinja nedavno su u medijima ponovo upozorili na nehumane uslove u kojima žive divlje životinje.

Tako su u medijima posebno ukazivali na bolnu riku povređenog sibirskog tigra, kao i na medveda koji živi u betonskom kavezu širine četiri metra.

Strani turisti su na stranicama TripAdvisor.com splitski ZOO vrt opisivali kao "najgori koji su videli u životu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet