Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kažnjena jer nije htela da obreže sina

Rabinski sud u Izraelu izrekao je novčanu kaznu ženi koja je odbila da obreže svog sina, ocenjujući da je obrezivanje u interesu bebe i da žena mora da plaća 150 dolara dnevno dok se ta procedura ne obavi.

Postavljena još jedna dvojezična tabla u Vukovaru

Na zgradi Područnog odseka Ministarstva odbrane Hrvatske u Vukovaru danas je postavljena dvojezična tabla, čije je postavljanje pratilo desetak članova "Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara", organizacije koja se protivi upotrebi ćirilice u tom gradu.

Odobreno povećanje PDV-a

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na dodatu vrednost u kojem se predlaže povećanje niže stope poreza na dodatu vrednost (PDV) sa osam na 10 odsto.

Azilante će smestiti i u Tutin i Sjenicu

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je odluku da azilanti iz Avganistana, Pakistana i drugih država budu smešteni u hotelu u "Obrenovcu" ali i u objektima u Tutinu i Sjenici.

Srbija ima najgore zdravstvo u Evropi

Srbija je drugu godinu za redom na poslednjem mestu u Evropi kada je u pitanju kvalitet zdravstvene zaštite, saopštila je nevladina organizacija "Doktori protiv korupcije".

Meteorolozi: Najhladnije će biti u januaru

Najhladniji period ove zime biće u januaru, kada se očekuje temperatura od šest stepeni Celzijusa ispod nule, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Kina očistila internet od "glasina"

Kampanja protiv onlajn "glasina", za koju kritičari tvrde da krši slobodu govora, uspešno je "očistila" internet, saopštila je kineska Državna kancelarija za internet informacije.

Mišković sutra svedoči u istrazi protiv Bubala

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković svedočiće sutra u istrazi protiv bivšeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i njegovih saradnika, osumnjičenih za zloupotrebe prilikom prodaje akcija Luke Beograd preduzeću "Vorldfin", čiji je vlasnik Milan Beko.

Bačević o izdajama i medijima

Vlada Srbije je jedinstvena i sprovodi definisanu politiku, i u vladi nema izdajnika, izjavio je danas ministar rudarstva Milan Bačević.

Smanjena kupovna moć građana

Kupovna moć merena odnosom prosečne neto zarade i prosečne i minimalne potrošačke korpe u Srbiji u septembru je bila manja, zahvaljujući, pre svega, smanjenju prosečne mesečne neto zarade, pokazuje analiza Ministarstva trgovine.