Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tri decenije bile robinje u Londonu

U Londonu su danas uhapšene dve osobe osumnjičene da su u kući u južnom delu grada držali zatočene žene kao robinje, a jednu od njih navodno čitave tri decenije.

Srbija neće jednostrano povući tužbu za genocid

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće jednostrano povući tužbu protiv Hrvatske za genocid, ali da je spremna da učini sve napore i postigne dogovor kako bi se došlo do međusobnog povlačenja tih tužbi.

Sve više mladih alkoholičara u Srbiji

Više od 80 odsto mladih do svoje 17. godine je probalo alkohol i redovno ga konzumira, najčešće prilikom izlazaka vikendom, pokazalo je danas predstavljeno istraživanje Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti "Vita" iz Novog Sada.

Radulović: Privatizacija gotova do kraja 2014.

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je da novi zakon o privatizaciji predviđa da se restruktuiranje 153 preduzeća završi do 30. juna sledeće godine, a da će do kraja 2014. godine bude završen kompletan proces privatizacije u Srbiji.

Ukrajina rekla "ne" EU

Ukrajinska vlada je naložila obustavu priprema za potpisivanje sporazuma o pridruživanju sa Evropskom unijom, objavljeno je danas na sajtu Vlade u Kijevu.

Dokazano da je Berlsukoni imao seks sa maloletnicom

Postoji dovoljno dokaza da je bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni imao seksualne odnose sa plesačicom u noćnom klubu Karimom El Marug, poznatom pod umetničkim imenom Rubi, na osnovu kojih je i osuđen na zatvorsku kaznu, saopštio je danas sud u Milanu.

51 trudnica ostala bez posla ove godine

Od januara do septembra ove godine Inspekciji rada se obratila 51 trudnica koja je radila na određeno vreme, a ostala je bez posla, rečeno je portalu EurAktiv Srbija u Inspekciji rada. Skoro sve trudnice poslodavci su vratili na posao.

Irak: 30 žrtava eksplozije automobila bombe

U eksploziji automobila-bombe u blizini kafića i pijace u gradu Sadija, severoistočno od Bagdada, poginulo je najmanje 30 ljudi, dok je 48 njih povređeno, saopštili su danas irački zvaničnici.

U 2012. poginulo 155 pešaka

Agencija za bezbednost saobraćaja saopštila je danas da je u Srbiji u 2012. godini u saobraćajnim nesrećama poginulo 155 i povređeno 2.959 pešaka.

Smenjen gradonačelnik Subotice

Skupština Subotice smenila je danas gradonačelnika Modesta Dulića, a na njegovo mesto biće imenovan Jene Maglai, lider gradske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).