Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U bolnici u Užicu zabranjen prijem pacijenata

U Opštoj bolnici u Užicu zabranjen je prijem novih pacijenata zbog pojave smrtonosne bakterije klostridijum dificile na ortopediji i internom odeljenju, saznaje "Blic" u Ministarstvu zdravlja.

Istražuju Dinkićevu imovinu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal vode finansijsku istragu protiv lidera URS Mlađana Dinkića i njegovih bliskih saradnika, a u okviru ispitivanja afere "Nacionalna štedionica", piše Blic.

Senat promenio pravilo staro 225 godina

Demokratska većina u američkom Senatu promenila je pravilo, koje je imalo tradiciju dugu 225 godina, za izbor sudija i funkcionera koje predloži predsednik SAD.

Stros-Kan stiže u utorak sa savetima

Dominik Stros-Kan trebalo bi ponovo u utorak da dođe u Beograd i da predoči državnom rukovodstvu svoje viđenje neophodnih ekonomskih poteza, pišu Novosti.

Slovenija usvojila zakon o odšteti "izbrisanima"

Slovenija je danas usvojila zakon o odšteti više hiljada građana koji su nakon što je ova nekadašnja jugoslovenska republika proglasila nezavisnost 1991. godine izbrisani iz registra prebivališta.

Bivšem direktoru "Velefarma" određen kućni pritvor

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas kućni pritvor nekadašnjem direktoru "Velefarma" Dragoljubu Vučićeviću, koji je nakon šest meseci skrivanja uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" prilikom dolaska iz Beča u Beograd.

Ekolozi demonstrativno napustili samit u Varšavi

Najveće međunarodne ekološke organizacije, među kojima Svetski fond prirode (WWF) i Grinpis, danas su napustile demonstrativno klimatski samit u Varšavi ogorčene što države u pregovorima gledaju svoje interese ne vodeći računa o zajedničkom dobru planete i posledicama globalnog zagrevanja.

Šimunić kažnjen sa 3.000 evra

Zagrebačko državno tužilaštvo podiglo je prekšajni nalog protiv hrvatskog fudbalskog reprezentativca Josipa Šimunića zbog raspirivanja rasne mržnje i kaznilo ga maksimalnom novčanom kaznom od 25.000 kuna (3.250 evra).

Posao samo preko veze?

Čak 70% zaposlenih u Srbiji ne očekuje povišicu ove godine, dok polovina njih smatra da na poslu neće napredovati, pokazalo je regionalno istraživanje o stanju na tržištu rada koje je sprovedeno tokom proteklog onlajn sajma zapošljavanja - Virtualni dan karijera i znanja 2013 koji se istovremeno održava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Dinar šesti dan miruje

Dinar sutra ulazi u rekordni šesti dan stagnacije kursa prema evru, tako da će zvanični srednji kurs biti 114,0599 dinar za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

VIDEO: Uhapšeni zbog besplatnih zagrljaja

Saudijska verska policija uhapsila je dvojicu mladića jer su, ugledajući se na pristalice pokreta "Besplatni zagrljaji" (Free Hugs), prolaznicima nudili  zagrljaje u glavnom gradu te ultrakonzervativne kraljevine.

Direktor Gugla: Cenzura će nestati za deset godina

Predsednik upravnog odbora najvećeg internet pretraživača u svetu Gugla Erik Šmit izneo je smelu prognozu da bi cenzura mogla da nestane za deset godina, kao i da će bolja upotreba šifrovanja pomoći ljudima da se zaštite od vladinog praćenja.

Tri decenije bile robinje u Londonu

U Londonu su danas uhapšene dve osobe osumnjičene da su u kući u južnom delu grada držali zatočene žene kao robinje, a jednu od njih navodno čitave tri decenije.

Srbija neće jednostrano povući tužbu za genocid

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće jednostrano povući tužbu protiv Hrvatske za genocid, ali da je spremna da učini sve napore i postigne dogovor kako bi se došlo do međusobnog povlačenja tih tužbi.