Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Odloženo izručenje kapetana Dragana

Australijski sud doneo je odluku o odlaganju postupka izručenja Hrvatskoj Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan, koji je u toj zemlji optužen za ratne zločine, kao vođa srpskih paravojnih snaga.

Vozači zamenite gume

Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije poručila je danas vozačima da letnje gume na vozilima zamene zimskim.

Traže bolju zaštitu novinara

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) povodom Međunarodnog dana protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, pozvalo je državne organe da unaprede i dosledno preuzimaju mere zaštite novinara i medija koji su izloženi pritiscima, pretnjama i fizičkom nasilju.

U Mađarskoj privedeno 90 ilegalaca

Pogranična služba u Segedinu tokom jednog dana u južnom delu županije Čongrad, koja se graniči sa Srbijom, na 16 lokacija privela je 91 ilegalca i troje krijumčara ljudi.

Grom ubio osam građevinaca

Osam građevinskih radnika je poginulo kad je grom pogodio njihov šator u gradu Emalaleni severoistočno od Johanesburga, saopštila je danas južnoafrička policija.

Kostreš: SVM prešao na stranu SNS

Promenom vlasti u Subotici, naprednjačka koalicija u četvrtak je zaokružila proces prekomponovanja u svim većim gradovima u Vojvodini. LSV ljut na SVM zbog prelaska na drugu stranu u više gradova.

U bolnici u Užicu zabranjen prijem pacijenata

U Opštoj bolnici u Užicu zabranjen je prijem novih pacijenata zbog pojave smrtonosne bakterije klostridijum dificile na ortopediji i internom odeljenju, saznaje "Blic" u Ministarstvu zdravlja.

Istražuju Dinkićevu imovinu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal vode finansijsku istragu protiv lidera URS Mlađana Dinkića i njegovih bliskih saradnika, a u okviru ispitivanja afere "Nacionalna štedionica", piše Blic.