VIDEO: Kina testirala svoj prvi "nevidljivi" dron

Kina je uspešno testirala svoj prvi "stelt dron" - nevidljivu bespilotnu letelicu, a zapadne agencije to ocenjuju kao važan korak u vojnom razvoju Kine.
Kina je uspešno testirala svoj prvi "stelt dron" - nevidljivu bespilotnu letelicu, a zapadne agencije to ocenjuju kao važan korak u vojnom razvoju Kine.

Prvi probni let letelice, koja se u medijima pojavljuje pod imenom "Oštar mač", trajao je 20 minuta, a test je izveden u Čengdu.

Kina poslednjih godina ulaže u razvoj tehnologije nevidljivih aviona, uključujući nevidljive lovce tipa J-20 i J-31. U septembru je lansirala bespilotnu letilicu u blizini grupe spornih ostrva u Istočnom Kineskom moru što je pojačalo tenzije sa Japanom koji je najavio da će oboriti svaku stranu letelicu u svom vazdušnom prostoru.

Hongkonški "Saut Čajna morning post" piše da će uspešan let stelt drona omogućiti Kini da postane "četvrta zamlja koja je upotrebila stelt tehnologiju nakon Britanije, Francuske i SAD".

  • Mile

    22.11.2013 13:18
    pogledi
    Svaka velika sila je veliko zlo za coveka !
  • No Name

    22.11.2013 12:15
    Avioni nisu nevidljivi več teško uočljivi za radare...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet