Vozači zamenite gume

Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije poručila je danas vozačima da letnje gume na vozilima zamene zimskim.

Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije poručila je danas vozačima da letnje gume na vozilima zamene zimskim.

"Ako to do sada niste učinili, sudeći prema prognozi meteorologa, tokom vikenda koji je pred nama, trebalo bi letnje gume na vozilima da zamenite zimskim, ukoliko nameravate da vozite svoje automobile narednih dana", navedeno je u upozorenju Agencije vozačima.

Agencija podseća da u periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom, pre svega zimskim gumama na sva četiri točka, ako se na kolovozu nalazi sneg ili led.

"Podsećamo da vozilo pre nego što krene u saobraćaj mora u potpunosti biti očišćeno od snega i leda, a ne samo staklene površine", kaže se u saopštenju. To je važno ne samo zbog preglednosti saobraćaja i činjenice da morate biti sigurni da vidite druge učesnike u saobraćaju ali da ste i drugim učesnicima vi vidljivi, već i što sneg sa vozila tokom vožnje može da pada na kolovoz i tako ugrožava bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

  • koka iz potoka

    22.11.2013 20:00
    sem novih puntica sa ozvucenim plavcima
    gde su zimske gume na ostalih 1000 vozila koje koristi policija? nemaju za uniforme.. a ne za gume.. ?! :) ps imam gume za oba auta .. ali do plate nemam sa cime da ih zamenim :)
  • Georg

    22.11.2013 19:48
    Još samo da panduri nauče da pored naziva "winter" za zimske pneumetike postoje i neki drugi. Npr. Polaris, snow itd.
  • inspektor Nagib

    22.11.2013 17:34
    sjajno, opet odokativna represalija
    Eto sada novog nameta od strane uniformisanih procenitelja ociscenosti vaseg vozila. A koliko ml po kvadratnom santimetru vozila u vidu neuklonjenih padavina je dozvoljeno imati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija