Kostreš: SVM prešao na stranu SNS

Promenom vlasti u Subotici, naprednjačka koalicija u četvrtak je zaokružila proces prekomponovanja u svim većim gradovima u Vojvodini. LSV ljut na SVM zbog prelaska na drugu stranu u više gradova.

Promenom vlasti u Subotici, naprednjačka koalicija u četvrtak je zaokružila proces prekomponovanja u svim većim gradovima u Vojvodini.

Prethodno je SNS sa koalicionim partnerima formirao većinu i od demokrata preuzeo Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin i Kikindu, a na ponovljenim lokalnim izborima uzeli su Vrbas i Kovin. Promena vlasti predviđa se i za Sombor, a mnoga istraživanja pokazuju da bi naprednjaci mogli da osvoje većinu na lokalnim izborima 15. decembra u Odžacima.

"Više je nego očigledno da je SVM prešao na stranu SNS, jer su pre Subotice oni podržali naprednjake i u Kikindi, Zrenjaninu i još nekoliko manjih mesta", kaže za "Novosti" Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV.

Kostreš ističe da se LSV ne slaže s modelom prekomponovanja vlasti, ali navodi da to nije izum SNS, nego upravo DS, primenjen još 2008. u nekoliko gradova Vojvodine: "Trebalo bi da se sete izreke - "ko se mača lati, od njega i strada".

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić razrešen je dužnosti u četvrtak na sednici Skupštine grada. Za to je glasao 51 odbornik, a protiv njih 13. Predlog za razrešenje podneli su zajedno SVM, SNS, SPS i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini. Umesto Dulića, za gradonačelnika je izabran Jene Maglai, lider subotičkog odbora SVM.

  • anči

    23.11.2013 15:07
    Naravno da sad svi hoće sa SNS...samo treba zaslužiti tu "ulaznicu"
  • Doca

    23.11.2013 14:13
    Pravi potez
    Ovakve stvari nisu nove na našoj političkoj sceni. Dobro je što su uvideli ko je taj kome narod sada veruje i ko ima snage da izvuče ovu državu iz teške situacije u kojoj se nalazi. Neki imaju tu sposobnost da to uvide i priključe se aktivno tom procesu dok drugi i dalje ne vide dalje od nosa i svoje lične koristi.
  • zy

    22.11.2013 19:52
    Sramota,bas sramota,mada ni ds nije nesto ali sendvice barem ja nisam zaboravio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija