Istražuju Dinkićevu imovinu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal vode finansijsku istragu protiv lidera URS Mlađana Dinkića i njegovih bliskih saradnika, a u okviru ispitivanja afere "Nacionalna štedionica", piše Blic.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal vode finansijsku istragu protiv lidera URS Mlađana Dinkića i njegovih bliskih saradnika.

Istraga se vodi u okviru ispitivanja afere "Nacionalna štedionica", piše Blic. Dinkić je potvrdio listu ova saznanja i naveo da su policajci bili u Vlasotincu da pretresu dokumentaciju o imovini njegovog oca.

"To se radi već nekoliko meseci i to me izuzetno raduje. Jedino što tražim jeste da na kraju čitavoj javnosti objave rezultate te istrage, do najsitnijih detalja, jer je to, izgleda jedini način da trajno nestanu spekulacije i bajke o nepostojećem bogatstvu moje porodice", kazao je Dinkić. Dodao je da je policija do sada nekoliko puta posećivala katastar u njegovom rodnom Vlasotincu i poručio da se nada da će se policija "pozabaviti" ispitivanjem imovine i drugih predsednika stranaka i državnih funkcionera.

Izvor blizak istrazi rekao je da policija istražuje poreklo Dinkićeve imovine, kao i njegovog bliskog saradnika Vladimira Ilića, i da li je nešto od onoga što poseduju povezano sa slučajem Nacionalne štedionice. Za razliku od Dinkića, Ilić je za list kazao da on ne zna da se protiv njega vodi istraga. Dinkić i Ilić su početkom oktobra saslušani u svojstvu građanina povodom zlouptreba u Nacionalnoj štedionici.

  • 23.11.2013 19:55
    Došao je i taj dan ...Sve se vraća,sve se plaća,konačno u Srbiji imamo nadu da će svi kriminalci odgovarati pred zakonom.
  • Fifa

    23.11.2013 19:10
    "To se radi već nekoliko meseci i to me izuzetno raduje"... ovaj Dinkić je neverovatan sa svojim izjavama!!!
  • Nina

    23.11.2013 16:39
    i treba istraziti mada ne verujem da ce uspeti nesto naci. nije tu niko lud. sve sto su stekli nezakonito sve su sakrili, dinkic nije izuzetak...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija