Inspekcija će sa policijom kontrolisati ilegalna odeljenja fakulteta

Prosvetna inspekcija će ubuduće u kontrolu rada (nelegalnih ) visokoškolskih ustanova, kojih ima na stotine širom Srbije, ići zajedno sa kolegama iz tržišne i inspekcije rada, uz asistenciju policije.
Prosvetna inspekcija će ubuduće u kontrolu rada (nelegalnih ) visokoškolskih ustanova, kojih ima na stotine širom Srbije, ići zajedno sa kolegama iz tržišne i inspekcije rada, uz asistenciju policije.

Objedinjenu akciju inspekcija i policije najavio je danas republički prosvetni inspektor Velimir Tmušić. "Prosvetna inspekcija ne može sama da uredi ovu dugogodišnju zapuštenu oblast", rekao je Tmušić, povodom sve većeg broja ilegalnih isturenih odeljenja visokih škola i fakulteta na jugu i jugozapadu Srbije, uglavnom iz BiH, ali i univerziteta iz drugih delova Srbije.

Kako je naveo, najnoviji slučaj kontrole bio je pre nekoliko dana u Novom Pazaru, gde se u jednog kući nalaze isturena odeljenja Internacionalnog univerziteta iz Brčkog i Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta iz Travnika. "Nismo nikoga zatekli, samo jednu ženu, pa su inspektori u pisanom obaveštenju naložili šta treba uraditi da bi odeljenje legalno radilo", rekao je Tmušić.

On je najavio sveobuhvatnu akciju kontrole rada isturenih odeljenja kojih je kako kaže najviše u Beogradu, ali i na jugu Srbije, zatim u Aranđelovcu, Senti, Bogatiću, Pećincima, Prokuplju...

Većina organizuje nastavu po iznajmljenim kancelarijama, domovima kulture, čak i kafanama. Procene su da u neakreditovanim odeljenjima studira oko 30.000 studenata.

Pojedini mediji prenose da samo u Tutinu ima najmanje pet ispostava uglavnom univerziteta iz Bosne, kao i da je na jugu Srbije i severu Kosova otkriven veliki broj falsifikovanih diploma izdatih u Makedoniji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.