Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ubijen drugi čovek Al Kaide

SAD tvrde da su u Pakistanu ubile "čoveka broj dva" Al-Kaide, Libijca Abu Jahia al Libija u bombardovanju koje je danas izvedeno iz bespilotne letelice.

Premijer Hrvatske: "Okreni glavu ako ti smeta Parada ponosa"

Premijer Hrvatske Zoran Milanović poručio je Splićanima uoči subotnje Parade ponosa da prema onima koji će učestvovati u tom događaju budu tolerantni i istakao da on i njegova vlada pokušavaju da šire prostor slobode, a u to uključuje i prava gej zajednice.

Mubaraku se zdravlje naglo pogoršalo

Zdravstveno stanje bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka naglo se danas pogoršalo, tri dana pošto je osuđen na doživotni zatvor zbog umešanosti u ubistva demonstranata.

Zipo proizveo 500 milioniti upaljač

Zipo je danas proizveo 500 milioniti upaljač, saopštila je ta porodična kompanija iz Bredforda, grada 200 kilometara severoistočno od Pitsbuga, osnovana 1932. godine.

Srbija treća u regionu po zaduženosti

Nova vlada Srbije treba što pre da sprovede mere za smanjenje deficita, a ukupan iznos javnog duga i njegovo učešće u bruto domaćem proizvodu svede na zakonom propisanu meru od 45 odsto, rekao je glavni ekonomista Svetske banke u Srbiji Lazar Šestović.

Dinar sutra nastavlja da jača

Dinar će sutra nastaviti da jača i to za 0,6 odsto, na 116,6429 dinara za evro, prema srednjem kursu, saopštila je Narodna Banka Srbije (NBS).

Eksploatiše se oko 215 miliona dece

Međunarodna organizacija rada (MOR), uoči Svetskog dana protiv rada dece, 12. juna, procenjuje da je oko 215 miliona dece trenutno uključeno u rad.

Gepardi se sami vratili u zoo vrt

Dva mlada geparda pobegla su iz zoo vrta u Salcburgu, na severu Austrije, a posle nekoliko sati na slobodi, sami su se vratili u svoj kavez.

Najezda otrovnih paukova u Indiji

Već mesec dana stanovnici jednog područja na severoistoku Indije preživljavaju pravu noćnu moru. Grad je napala najezda otrovnih paukova, a dvoje je već umrlo.

"Bez demokratske kontrole sektora bezbednosti"

Zaštitnik građana Saša Janković kaže da je količina zadiranja u privatnost komunikacija građana iznenađenje čak i za stručnjake za bezbednost, a obavlja se čak i bez ustavom propisane odluke suda, što otvara vrata zloupotrebama svih vrsta.

"Negiranje genocida neprihvatljivo"

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko izjavio je da je negiranje genocida neprihvatljivo i da suočavanje s ratnim zločinima predstavlja prvi korak u poboljšanju odnosa u regionu.

"Javnost ne shvata u kakvoj je situaciji privreda"

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je da javnost u Srbiji još ne shvata u kakvoj se situaciji nalazi domaća privreda, upozoravajući da se mora smanjiti potrošnja na svim nivoima i na taj način u 2012. i 2013. uštedeti oko milijardu evra, da bismo u 2014. mogli da imamo privredni oporavak i rast.