Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Novi antivladin protest u Crnoj Gori

Nekoliko hiljada građana krenulo je danas u protestnu šetnju u Podgorici, izražavajući nezadovoljstvo socijano-ekonomskom situacijom i korupcijom u Crnoj Gori.

Dinar sutra slabiji za 30 para

Dinar će sutra biti slabiji prema evru za 0,3 odsto i kurs će iznositi 115,7556 dinara za jedan evro, što je najniža vrednost domaće valute prema evropskoj.

Napao policajca tokom hapšenja

Futožanin Žarko N. (27) uhapšen je zbog osnovane sumnje da je u svom mestu dva puta provalio u istu prodavnicu odakle je ukrao različitu robu, i da je provalio u jednu privatnu radionicu i ukrao alat.

Ministar kažnjen sa četiri evra

Sud u Parizu proglasio je krivim ministra iz nove francuske vlade za javno vređanje uprave jedne transportne kompanije, ali ga je kaznio sa samo četiri evra.

Predozirao se metadonom

Džo B. (36) i Ramona Lj. (22) iz Bačkog Petrovog Sela uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su omogućili drogiranje.

Najveći pad evra u poslednja 22 meseca

Evro je danas pao na najniži nivo u odnosu na dolar u poslednja 22 meseca, zbog brojnih pokazatelja ekonomskog usporavanja u Evropi, kao i zbog toga što jučerašnji samit EU nije uspeo da uveri investitore da je budućnost Grčke u evrozoni, navode berzanski trgovci.

Lajčak: Važan je program, a ne izgled Vlade

Lider SNS i izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić se u današnjem razgovoru sa šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom založio za brzo formiranje vlade, kao i da će insistirati na nastavku evropskog puta Srbije.

Eksplozija u Maradiku

Nepoznata osoba bacila je tokom noći eksplozivnu napravu u dvorište jedne kuće u Maradiku, u opštini Inđija, ali u incidentu nije bilo povređenih, saopštila je danas policija Sremske Mitrovice.

Atinski arhiepiskop za Svepravoslavni sabor

Arhiepiskop Atine Jeronim, poglavar Pravoslavne crkve Grčke smatra da bi što pre trebalo sazvati Svepravoslavni sabor koji se već decenijama priprema, prenela je Verska informativna agencija (VIA).

Utrostručila bogatstvo i postala najbogatija

Australijanka Đina Rajnhart proglašena je za najbogatiju ženu na svetu, pošto je njen imetak porastao sa oko 10 milijardi dolara na 29,17 milijardi u roku od godinu dana, objavio je biznis portal BRV.

Meron: Uskoro o novim dokazima za Gotovinu i Markača

Žalbeno veće Haškog suda u procesu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču odlučiće o zahtevu odbrane za prihvatanje novih dokaza što je pre moguće, najavio je na statusnoj konferenciji predsedavajući veća Teodor Meron, a prenela Hrvatska televizija.

U Pakistanu 10 mrtvih

Pakistanski obaveštajni zvaničnici saopštili su da je na severozapadu zemlje i danas izveden napad američkom bespilotnom letelicom u kojem je ubijeno 10 osoba, koje su, kako se pretpostavlja, ekstremisti.

Požar na nuklearnoj podmornici

U požaru koji je sinoć izbio na američkoj nuklearnoj podmornici Majami četiri osobe su povređene prilikom gašenja vatre, ali zvanični navode da nema opasnost od radijacije jer nuklearni reaktor nije bio aktivan.