Predao se odbegli maloletni kradljivac

Šesnaestogodišnji K.B. iz Kaća, koji se u utorak ispred suda otrgao policajcima i pobegao, predаo se policiji juče popodne u tom mestu.

Šesnaestogodišnji K.B. iz Kaća, koji se u utorak ispred suda otrgao policajcima i pobegao, predаo se policiji juče popodne u tom mestu.

On je sproveden u pritvor, koji mu je neposredno pre bekstva odredio istražni sudija. U novosadskoj policiji za Radio 021 kažu da će se razmotriti eventualna odgovornost policajaca kojima je pobegao.

Istražni sudija Tatjana Đurašković rekla je da je ovom maloletniku određen pritvor do 30 dana zbog više krivičnih dela. U pitanju su drske krađe, otimanje torbi, novčanika, zlatnog nakita od Novosađana, a K.B. je i ranije procesuiran, objašnjava Tatjana Đurašković.

Maloletni razbojnik od ranije je poznat novosadskoj policiji, a u utorak je priveden zbog osam drskih krađa i razbojništva. Prema još nepotvrđenim informacijama, ovaj šesnaestogodišnjak se zbog nanošenja teških telesnih povreda jednom momku nedavno takođe našao pred istražnim sudijom, ali je uz suze pušten da se brani sa slobode.

  • 24.05.2012 22:09
    ajde ne lagi sad da si znao sta je drska kradja. Ne da nisi imao pojma sta je, nego cak nisi ni imao ideju tj. toliko zdravog razuma da pomislis da bi mozda to mogao biti strucni termin. Nije strasno kad neko ne zna, al kad je taj isti najglasniji, onda je pametnima odzvonilo.
  • kvadratbinoma

    24.05.2012 17:43
    sitna kradja
    @faktorijel
    Pretpostavljam da si u pravu, ipak je to njihova duznost. Mada, znam nekoliko primera od pre par godina iz prve ruke gde je policija oladila ljude preko telefona.

    Nego, znam sta je drska kradja, samo mi je u tekstu ta rec upala u oko. Decko je ukrao i gotovo - da l' je oteo ili uzeo, na isto mu dodje.
  • Faktorijel

    24.05.2012 16:01
    Vidim, pametovanja se nastavljaju.

    "kol'ko znam policajci ne izlaze na mesto zlocina ako nije "prisvojio" vise od 15000 (ili je to sada 12000?) dinara tudje robe/stvari/artikala"

    Loše znaš. Policija izlazi na svaku dojavu - bio u pitanju avion ili čokolada. Jedina razlika što se tiče sitne krađe, tj. tih 15000 je da se GONJENJE vrši privatnom tužbom, a ne po službenoj dužnosti, za šta policija ustupa podatke po otkrivanju izvršioca.
    U Kaliforniji je recimo granica za sitnu krađu 1000$.

    Termin "drska krađa" odnosi se na to da baraba nije uzela nešto dok je stojalo na stolu, a vi gledali na drugu stranu, već je npr. pritrčao i otrgao sa vrata. Razlikuje se naravno i zaprećena kazna, što na žalost ne znači da se naše vrlo reformisano sudstvo obazire na to - oni će svakako osuditi na ispod minimalne - pa pobogu, tek mu je 68. put, treba mu dati drugu(!?) šansu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".