Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Turska drastično smanjuje vreme za abortus

Vladajuća partija u Turskoj priprema predlog zakona kojim bi se dozvoljeno vreme za izvođenje abortusa drastično smanjilo, što je mera koja bio dodatno mogla da razbesni javnost posle izjave premijera Tajipa Erdogana da je abortus ravan ubistvu.

Brejvik nije imao saučesnike

Norveška policija je danas saopštila da je odbacila mogućnost da je ubica Anders Bering Brejvik imao saučesnike u ubistvu 77 ljudi u Norveškoj prošle godine, čime je odbačena Brejvikova tvrdnja da je deo mreže koja je spremna da izvede nov napad.

Đaci platili saobraćajnu kaznu vozaču autobusa

Roditelji učenika Osnovne škole "Sveti Sava" u Gornjem Milanovcu protestovali su danas zbog toga što je od njihove dece sakupljan novac da se plati kazna za vozača autobusa koji je prekoračio brzinu dok je vozio učenike na ekskurziju.

Privatni izvršitelji moraju da imaju nalog suda

Privatni izvršitelji, koji sutra počinju sa radom, po zakonu imaju ista ovlašćenja kao i sudski izvršitelji i mogu da postupaju jedino po nalogu suda, odnosno presudi i rešenju o izvršenju, rekao je danas državni sekretar ministarstva pravde Slobodan Homen.

Odbijen zahtev Miladina Kovačevića da mu se ublaži kazna

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je kao neosnovan zahtev Miladina Kovačevića za ublažavanje kazne od dve godine i tri meseca zatvora, na koju je pravosnažno osuđen zbog nanošenja teških telesnih povreda američkom studentu Brajanu Štajnhaueru 2008. u Bostonu, rekla je danas portparolka suda Ivana Ramić.

Đukanovićeva banka davala kredite Šariću

Britanski BBC objavio je, pozivajući se na do sad neobjavljene dokumente, da je "Prva banka", koju kontroliše porodica Mila Đukanovića, davala veoma povoljne kredite kompanijama povezanim sa Stankom Subotićem Canetom i Darkom Šarićem.

Evroviziji pretili teroristički napadi

Azerbejdžan je sprečio pokušaje terorističkih napada tokom trajanja Eurosonga i uhapsio više desetina osumnjičenih, od kojih je jedan ubijen dok je pružao otpor, saopštilo je danas ministarstsvo za nacionalnu bezbednost Azerbejdžana.

Korpucija ista kao za vreme Miloševića

Borba protiv korupcije u Srbiji na istom je nivou kao 2000. godine, odnosno u vreme vladavine Slobodana Miloševića, rekao je danas profesor holandskog Tilburg univerziteta Petrus van Dijn na otvaranju konferencije "Borba protiv korupcije: iskustva i poređenja".

Britanci izručuju Asanža Švedskoj?

Vrhovni sud Velike Britanije odlučio je danas da osnivač Vikiliksa DŽulijan Asanž može biti izručen Švedskoj gde je optužen za silovanje i seksualne napade.

Sutra konstitutivna sednica i Nikolićeva zakletva

Novi saziv republičkog parlamenta biće konstituisan sutra, kada će i izabrani predsednik države Tomislav Nikolić pred poslanicima položiti zakletvu, čime će početi da teče njegov petogodišnji mandat.

Oland najavljuje bombardovanje Sirije

Predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio je da bi, posle masakra u Huli, upotreba vojne intervencije u Siriji bila moguća, ali da bi ona morala biti izvedena posle odluke Ujedinjenih nacija.

Ovaj čovek je šef Darku Šariću

Na vrhu srpskog narko-kartela, sudeći prema podacima bezbednosnih službi nekoliko zemalja, ne nalazi se samo Darko Šarić, već i brodovlasnički magnat Rodoljub Radulović (63) zvani Miša Amerika, koji je donedavno mirno živeo u Beogradu, družio se sa srpskom poslovnom elitom i poslovao s njom.