Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Otrovano šest orlova belorepana

Četiri mrtva orla belorepana upravnici lovišta pronašli su u ataru mesta Vajska u opštini Bač, dok su još dva, sa očiglednim simptomima trovanja, pronađena živa u neposrednoj blizini.

NATO danas o okončanju rata u Avganistanu

Drugi dan samita NATO-a u Čikagu biće danas posvećen logističkim aspektima okončanja dugogodišnjeg rata u Avganistanu nakon što je avganistanski predsednik Hamid Karzai obećao da njegova zemlja više neće biti "teret" za međunarodnu zajednicu.

Dinar slabiji osam para

Dinar je danas oslabio za osam para posle pada u petak od 42 pare i zvanični srednji kurs je 113,37 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

FOTO: Uhapšen zbog tuče i pucnjave u Pariske komune

Novosadska policija uhapsila je 22-dvogodišnjeg Novosađanina Igora D. koji se tereti da je juče ujutro u ulici Pariske komune, bez ikakvog povoda pretukao dva sredovečna muškarca, a zatim u vazduh ispalio nekoliko hitaca iz tzv. gasnog pištolja.  

Preminuo pevač "Bee Gees-a"

Robin Gib, pevač legendarnog britanskog sastava "Bi Džiz", preminuo je juče u 63. godini nakon duge i teške bolesti, saopštila je njegova porodica.

Ništa od zajedničke aviokompanije

Direktori avioprevoznika sa prostora bivše Jugoslavije dogovorili su danas u Miločeru kod Budve modele saradnje nacionalnih kompanija, ali i saopštili da se neće ujediniti u jednu kompaniju što je bila preporuka evropskog udruženja za avio-prevoz.

Timošenko ne daju da se leči van Ukrajine

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič odbacio je danas mogućnost da se bivšoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko, koja je u zatvoru od prošlog avgusta, omogući da napusti zemlju radi lečenja.

Dinar sutra slabiji za osam para

Dinar će u ponedeljak oslabiti za osam para ili 0,1 odsto, posle pada u petak od 42 pare, odnosno 0,4 odsto i zvanični srednji kurs će biti 113,3754 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Sve više ljudi kasni u otplati dugova

Broj tekućih računa građana sa kašnjenjem u otplati većim od dva meseca povećan je tokom prva četiri meseca 2012. za 10,7 odsto, sa 236.877 na 262.107, pokazali su podaci Udruženja banaka Srbije (UBS).

Snažan zemljotres u Japanu

Snažan zemljotres jačine 6,2 stepeni Rihtera pogodio je danas severoistočni deo Japana ali upozorenje za opasnost od cunamija nije izdato.

U poplavama u Avganistanu nastradalo 19 ljudi

Najmanje 19 osoba je poginulo, 60 se vode kao nestale, a na stotine kuća je uništeno u poplavama koje su pogodile prestonicu provincije Sar-e-Pul na severu Avganistana, saopštili su danas zvaničnici.