Umro bombaš koji je srušio avion iznad Lokerbija

Bombaš osuđen za rušenje Pan Amovog aviona 1988. godine iznad Lokerbija u Škotskoj, Abdel Baset Megrahi, preminuo je danas u 60. godini, saopštio je njegov brat.
Bombaš osuđen za rušenje Pan Amovog aviona 1988. godine iznad Lokerbija u Škotskoj, Abdel Baset Megrahi, preminuo je danas u 60. godini, saopštio je njegov brat.

Megrahi je preminuo u svom domu posle dugogodišnje borbe sa rakom. Prema rečima njegovog brata, stanje mu se u poslednje vreme naglo pogoršalo.

Megrahi je 2001. godine osuđen za postavljanje bombe u Pan Amov avion koji se srušio iznad Lokerbija pri čemu je poginulo 270 ljudi, od čega 11 žitelja ovog grada na koji je pala srušena letelica.

Osuđeni bombaš pušten je iz zatvora u Škotskoj 2009. godine pošto su lekari konstatovali da boluje od raka i da neće dugo poživeti. Lekari su tada mislili da neće poživeti duže od tri meseca.

  • 20.05.2012 15:04
    Žrtve su ga polako ali sigurno izjedale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.