Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preminuo Stjepan Gredelj

Član Saveta za borbu protiv korupcije Stjepan Gredelj preminuo je u sredu u Beogradu posle duže bolesti.

Srbija peta po broju zahteva za azil

U Evropskoj uniji je u 2011. broj podnetih zahteva za azil porastao za 16,8 odsto na oko 302.000 zahteva, a Srbija je bila peta zemlja po broju podnetih zahteva, pokazao je izveštaj Evropske komisije o imigraciji i azilu za 2011.

"Građani moraju da štede"

Budžetski deficit Srbije bi do kraja godine mogao da dostigne 200 milijardi dinara, a visina javnog duga 55 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), ukoliko se nastave dosadašnje negativne tendencije domaće ekonomije, izjavio je u petak predsednik Centra za liberalno-demokratske studije (CLDS) Boris Begović.

Ugašen list "Pravda"

Redakcija "Pravde" je ugašena i danas je izašao poslednji broj tog beogradskog dnevnika.

Utajili porez i prali novac preko 109 firmi

Rajku Đ. (44) i Draganu D. (48) iz Veternika danas je određen pritvor zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, dok je zbog sumnje da su izvršili isto krivično delo, podneta krivična prijava protiv još deset osoba.

Udruženje književnika stalo na stranu Bakovića

Udruženje književnika Srbije reagovalo je danas povodom kritika pesme "Ja se kladim na Noleta" Blagoja Bakovića, ocenivši da mlade na klađenje neuporedivo više navode brojne kladionice u Srbiji, nego stihovi nekog pesnika.

VIDEO: Čanak: "Je l' pevaš, Rasime?"

Za vreme intoniranja državne himne povodom inauguracije novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, lider LSV Nenad Čanak dobacio je šaljivo aktuelnom ministru za rad Rasimu Ljajiću.

Derventa: Svešteniku pucali u glavu

Dvojica maskiranih napadača su pravoslavnom svešteniku Savi u Kalenderovcima kod Dervente pucali u glavu i teško ga ranili, saopšteno je iz dobojske policije.

Korać: Vlada do utorka

Predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać izjavio je danas da je trenutno glavni problem u formiranju vlade Srbije unutar koalicije između SPS, PUPS i JS, jer će buduća vlada morati da donese nepopularne mere i da razmišlja o zamrzavanju penzija i plata.

Još jedan kanibal u Americi

Američki student Aleksandar Kinjua iz Baltimora, u američkoj saveznoj državi Merilend, ubio je cimera, isekao ga i pojeo deo mozga i čitavo srce.

Jak zemljotres u Indoneziji

Snažan zemljotres jačine 6,2 stepena po Rihteru pogodio je jutros istočnu Indoneziju, a za sada nema izveštaja o pričinjenoj šteti niti o eventualnim žrtvama.

Konuzin: Rusija ima pare, ali Srbija nema projekte

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin kaže da je Rusija vrlo zainteresovana za ulaganja u razvoj infrastrukture u Srbiji, posebno energetike, ali i u izgradnju moderne železnice u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Slovenija izašla iz recesije

Slovenija je u prvom ovogodišnjem kvartalu izašla iz recesije, budući da je njen sezonski prilagođen BDP ojačao za 0,2 odsto u odnosu na poslednji kvartal 2011.

Bajatović: Želimo veći broj ministarstava

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović izjavio je da vlada treba da bude formirana što pre i da očekuje povećano učešće kadrova te stranke i veći broj ministarstava, shodno rezultatu koji je SPS postigla na izborima.