Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbija emituje obveznice vredne devet milijardi dinara zbog "švajcaraca"

Vlada Srbije odlučila je da emituje dugoročne državne hartije od vrednosti u iznosu od 8,97 milijardi dinara, radi naknade troškova vezanih za konverziju i umanjenje duga građana po Zakonu o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, objavljeno je u Službenom glasniku.

SAD uvode sankcije protiv Raula Kastra

Američke vlasti saopštile su da uvode sankcije protiv bivšeg kubanskog predsednika Raula Kastra, optužujući ga za kršenje ljudskih prava i podršku vlastima Venecuele.

Ministarstvo odbrane: Ugovori o ruskoj vojnoj donaciji tajni

Ministarstvo odbrane Srbije donelo je rešenje kojim se odbija zahtev Radija Slobodna Evropa (RSE) da u skladu sa zakonom dostavi ugovore i anekse ugovora između Srbije i Ruske Federacije, kao i između Srbije i Belorusije o donaciji vojne opreme, navodi se na portalu Radija Slobodna Evropa.

FIFA menja pravila da ograniči zaradu agenata

Međunarodna fudbalska federacija najavila je usvajanje niza mera kojima će biti ograničen iznos koji od transfera mogu da dobiju agenti igrača, kao i iznosa kojim klubovi mogu da učestvuju u ugovorima o pozajmicama.

Evro sutra 117,53 dinara

Dinar će u petak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs će biti 117,53 dinara za jedan evro, što će biti najveća vrednost domaće valute prema evru od početka godine, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).