Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Poverenik otvara nadzor nad Gradskom upravom Beograda i MUP zbog skenera vena na dlanu

Ukoliko je vest da je Gradska uprava Grada Beograda kupila uređaje koji omogućavaju identifikaciju lica na osnovu otiska vena sa dlana tačna, Poverenik će pokrenuti nadzor nad Gradskom upravom, kao i nad Ministarstvom unutrašnjih poslova, zbog postavljanja hiljadu kamera pametnog video nadzora koje između ostalog služe i za prepoznavanje fizičkih lica i registarskih tablica.

Ko pušta kriminalce, sudovi ili policija

Nakon što je prošlog meseca samo u jednoj noći policija širom Srbije uhapsila oko 150 osoba, među kojima je bilo i zvučnih imena iz vrha kriminalnih klanova, dve trećine privedenih ubrzo je pušteno na slobodu.

Naučnici preveli moždane talase u govor

Grupa naučnika razvila je način prevođenja moždanih talasa direktno u ljudski govor, što pacijentima koji nisu u stanju da koriste svoj glas, potencijalno daj još jedan način komunikacije.

VIDEO: Netanjahu pokrenuo svoj TV kanal

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pokrenuo je sopstveni TV kanal na Fejsbuku da zaobiđe glavne medije i da obezbedi povoljno izveštavanje pred predstojeće prevremene izbore.

Fridom haus: Srbija više nije slobodna zemlja

Od svih država Zapadnog Balkana jedino se Hrvatska može pohvaliti titulom "slobodne države" bar kada je reč o oceni koju na početku svake godine u svom izveštaju daje međunarodna nezavisna posmatračka organizacija Fridom haus (Freedom House).

Kako je demonizovan Soros

U staklenoj kuli na Menhetnu, sedištu Soroseve finansijske imperije, brojke i dijagrami na mnogobrojnim ekranima prate i predviđaju tržišne trendove širom sveta. Među njima je i jedan indikator koji nije lako rastumačiti - u pitanju je prosta narandžasta kriva koja prikazuje dnevno raspoloženje na društvenim mrežama.