Info
28.07.2015.
19:22
Satovi na glavnom gradskom Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici, koji su koštali 20.000 evra, ponovo ne rade, a nadležni čak ni ne znaju za to.
  • 04.08.2015 11:51
    davno u jednom lepsem mestu
    Cini mi se da sam video kad su poceli taj stakleno metalni toranj za sat graditi, a pre toga jeste rekonstruisano setaliste u centru ali pre njega park koji je bio dobar i bez rekonstrukcije i modernih svetiljki...
    A i bilo mi je cudno zasto skroz dobar i prirodan park odjednom rekonstruisu radikalno i "ulepsavaju" na moderan nacin.
  • Manjina 57

    29.07.2015 07:02
    U Novom Sadu čak i ne postoji ovakav gradski sat. Inače, odvajkada, ljudi su se orijentisali po satovima na crkvama, pa makar bili i na njivi,znali su koliko je sati, crkveno zvono je objavljivalo vreme na svakih 15 minuta, a u podne duže zvonjenje. Naravno, tada su ti satovi radili na drugačijem principu (nisam stručan, ali sam čitao o tim mehanizmima sa satove kroz istoriju), a kasnije se uvela elektrifikacija, nema više zvonara. To je u redu, ali šta je sa održavanjem tih satova? U najužem centru našeg grada:
    1. Katedrala; malo-malo pa sat ne radi, ranijih godina čak i po nekoliko meseci;
    2. Uspenska crkva: česti kvarovi, momentalno kazaljke više od nedelju dana stoje na 12 sati;
    3. Reformatska: decenijama sat ne radi;
    4. Slovačka: davno ne radi;
    3. Rusinska: čak je sazidan otvor na sat.
    Za Almašku ne znam, ali gore nabrojene gledam skoro svaki dan. A i na železničkoj stanici godinama sat ne radi. SRAMOTA!!!!!!!!
    SRAMOTA!!!!! To je naš odnos prema kulturnoj baštini Grada? Hoćemo turiste? More,... A za sve ostalo se nađu pare?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna