Info
10.10.2015.
11:21 > 13:01
Proces u kojem je novosadski policajac Miloš G. (32) okrivljen za pokušaj ubistva, nastavljen je u Višem sudu.
  • @LOL - wtf

    10.10.2015 20:52
    Ne bas. Policajac van duznosti nije civil, bar ne kao drugi civili. I tad je obavezan da reaguje. Lekar van posla nije samo civil, zakonom je obavezan cak da reaguje, o etici i da ne govorimo. Zato i nisu sva zanimanja ista, a neka se nazivaju i "zanimanja od drustvenog znacaja". Koliko god ih ti mrzeo i jedne i druge, i ko zna koje jos, to je cinjenica, nisu si isti. A pitanje da li su se oni prvo pokvarili, pa su zato srozani platama i ponizeni, ili su prvo ponizeni odnosom drustva prema njima, pa su se zato pokvarili - jedno je od onih kao kokos i jaje. Ono sto je sigurno, to je da ne mozes imati kvalitetne ljude na ovim poslovima, a u isto vreme drzati ih na dnu drustvene lestvice.
  • eli

    10.10.2015 17:55
    Koliko se sećam kad se slučaj dogodio, pisalo je da je policajac vozio suprotnim smerom u jednosmernoj ulici i da nije hteo da se skloni. Zar ovaj "paličar" nije mogao pomisliti da želi da ga opljačka pošto mu je preprečio put? Gde su izjave svedoka? Da mu je pokazao značku, samo lud čovek bi ga napadao. A policajac je pucao u glavu, ovaj je imao sreće da nije smrtno stradao.
  • boromir

    10.10.2015 17:52
    Zapazanje
    Problem nastaje u sledecem: Policija misli da im znacka daje vise prava od obicnih gradjana.
    Zato voze brzo,skrecu bez zmigavaca.telefoniraju dok voze,bahato se parkiraju.
    Zbog parceta metala na grudima misle da su bogovi.
    Vecina njih je bahata i neprofesionalna,a o korupciji i da se ne prica.
  • Goran

    10.10.2015 16:10
    A ne i ne bi izvadio pistolj da na napadne palicom. Jok pustio bi da me ubije
  • LOL

    10.10.2015 15:58
    wtf
    Policajac van dužnosti se zove civil, isto kao što ni sudija van suda nije sudija, šta tu nije jasno. Lik se bahatio polu pijan vraćajući se iz kafane, agresivno je vređao momka pa kad mu je ovaj lepo uzvratio tek onda je gospodin pandur pripretio svojom funkciom (znaš ti ko sam ja)i još uz to je izvadio službeni pištolj?!?Šta on radi sa oružijem u kolima van dužnosti, pripit?? Treba da mu sude za pokušaj ubustva i da ga sklone zauvek sa te funkcije i malko u ćorku na par godina da oladi od svoje funkcije koju bahato koristi kad ne treba i time kalja ugled poštenim pandurima!
  • Oružar stari

    10.10.2015 13:56
    ...
    Kakve bre ovaj bajke prica!? Pretvaranje vatrenog oruzja u hladno, i to repetiranjem. Sve i da si hteo to sto si naumio (iako je to apsurd) izbaci okvir, povuci navlaku da ostane u zadnjem polozaju i onda se brani. Mada opet je to vatreno oruzje, a nas zakon na to gleda kao prekoracenje nuzne odbrane. Ko sve danas dobija dozvolu za nosenje...
  • 10.10.2015 12:52
    Moje misljenje.
    Nadam se da ce sud traziti, ako vec nije procenu vestaka psihologa ili psihijatra koliki je uticaj na okrivljenog ostavilo to sto mu je brat poginuo na duznosti.
    Da li je okrivljeni policajac koji nije bio na duznosti ,a delio je "pravdu" mozda nesvesno zeleo da "osveti" brata.
    Posao policajca je castan i steta sto ga pojedinci kaljaju. Nekada su za prijem u policiju radjene odredjene provere tako da deda nije smeo biti pripadnik nekih drugih formacija u drugom sv.ratu osim partizanskih jedinica,pa psiho-fizicka pripremljenost i nedaj Boze da si bio istetoviran.
    Ali sta da radimo kada je sistem vrednosti degradiran.
  • 10.10.2015 12:46
    zašto dilema?
    ne znam za slučaj ali ako neko potegne palicu na policaja nakon čisto verbalnog duela, to je nesporno bahato ponašanje i tog bahatog lika treba na dugo vremena strpati ia rešetaka, sledeći put će nakon verbalog duela nekog ubiti, a to može biti i vaše dete...a da li je policajac trebao da vadi puštolj ili je samo trebao opravdano da ga prebije, pitanje za raspravu - mislim da je velikoj većini dosta bahatih likova koji haraju našim ulicama.
  • Podbarac

    10.10.2015 12:43
    Da je bilo negde drugde...
    ...dečko bi bio taj koji bi bio optužen za napad i još koješta. Ali prema našem sudstvu, policija mora da se izvinjava uvek, pa i kada je napadnuta?
    E sad zašto je tako: Teorija kaže da postoji podsvesni strah prema policiji ili čak mržnja - pošto su zbog svojih "aktivnosti" neki članovi pravosuđa zapravo potencijalni robijaši?
    Druga teorija kaže: Nije problem što se prema policiji zakon tumači oštrije, nego što se prema kriminalcima ili "bizmismenima" tumači olako ili se tako reći, ne tumači. Svedoci smo gomile počinjenih dela i obračuna povratnika ili dok su na "vikendima" i "godišnjim odmorima" u vreme robijanja. To ako i stignu do robije...

    Strah ili korupcija ili nestručnost u pravosuđu? Biće da je sve zajedno. Zato se pravosuđe osvetnički ponaša prema policiji i običnom građanstvu.
  • 10.10.2015 12:42
    Siromah, morao je da prikoci, pa se iznervirao-vec vidim scenu kako je lego na sirenu, ablendovao a onda izleteo iz auta i krenuo ovog da izvlaci kroz prozor. Naravno kad krene kako ne treba, onda vade znacke i pistolje a nisu na duznosti. Takvima treba lepo otkaze, pa nek malo fizikalisu kod privatnika.
  • Steva-NS

    10.10.2015 12:29
    Policajac je trebalo da podmetne glavu,da bi palica imala većeg efekta.Onda bi se sudilo oštećenom!Kako cenimo čuvare zakona,takva nam je situacija na ulici.E sad,on je nosio dva pazara,pa ga to opravdava.Kad i nosiocima pazara dozvole pištolje,biće prava stvar.Dotle,Sud neće znati šta pre da rešava .....!
  • Gojko

    10.10.2015 11:53
    Ima raznih budala, nije da nema, al da je izvadio policijsku legitimaciju a da ga ovaj posle udari palicom, ma daj molim te, pre bih rekao da je službeno lice bilo bahato jer to im je u krvi.
    *Čast retkim izuzecima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna