Info
25.10.2015.
18:20
Siguran posao u državnoj upravi ili nekom skrajnutom kutku javnog sektora i dalje je većini mladih u Srbiji, pa i onih malo starijih, primamljiviji od pokretanja sopstvenog posla.
  • Posmatrač

    26.10.2015 09:00
    Moderna kletva
    Aktuelna je u prethodnih 4-5 godina novokomponovana kletva: 'DABOGDA IŠAO U OPŠTINU DA REGISTRUJEŠ FIRMU'!

    Šta mislite zašto se ova kletva pojavila? :)
  • 26.10.2015 00:14
    Beskicmenjaci!
    Ali nisu lezilebi pustili korenje samo u javnom sektoru.
    Istrazite malo koliko ima tih "drzavnih" poslova po velikim kompanijama i bankama.
    Poslanici raznih stranaka, u skupstini glasaju za zakone koji su po volji tih kompanija i banaka. Za uzvrat, oni u tzv. nadzorne odbore postavljaju ljude iz tih stranaka, koji uredno primaju basnoslovne "plate" za te funkcije (neko bi to nazvao i mitom?), plus na sve to dovlace jos gomili pilicara iz svojih stranaka kojima ne biste dali 3 ovce da vam cuvaju, a ne neki ozbiljniji posao. Sto je najgore, kad jedan udje negde eto i gomile ostalih, sire se kao kancer.
    Ako je u javnom sektoru 90% zaposlenih po partijskoj liniji, u tzv. privatnom je bar 50%.
  • Vlada

    25.10.2015 20:53
    ...
    *ebo povoljne kredite i grejs periode kada je ambijent za poslovanje k-a-t-a-s-t-r-o-f-a-l-a-n.
  • 25.10.2015 19:58
    Kukavice i lenjivci.
  • 25.10.2015 18:56
    Naravno
    da je lakše na državnom poslu jer se ne plašiš šta će država sledeće godine da smisli da odere privatan biznis.To je glavni razlog a ne nedostatak petlje da se rizikuje.Kada bi država utvrdila nepromenjene uslove poslovanja i poreza samo na 5 godina,mnogi bi se usudili da rizikuju.Ovako svakih 6-7 meseci menjaju se zakoni,pooštravaju kazne i uvode novi nameti.Pa ko je lud da otvori privatan biznis pod takvim uslovima.
  • 25.10.2015 18:55
    Dno.
    Nagovore te da otvoris malo ili srednje preduzece pa onda dovedu 5 stranih kompanija kojima sve obezbede za otvaranje pogona i + 10.000 eura po zaposlenom. Baska sto inspekcije imaju zabranu kontrole tih kompanija.
    Na ulici cveta crno trziste roba i usluga koje takodje nadlezni izbegavaju u sirokom luku.
    Onda se cude sto domace firme propadaju.
    Drustvenih preduzeca nema. Mala i srednja -domaca preduzeca se zatvaraju. Javna preduzeca su pred kolapsom. Sto se tice vecine gradskih javnih preduzeca u Novom Sadu i nije neka navala za poslom.
    Ljudi odose van granica nase Srbije jer je jedino jos to spas za ljude koji brinu o sebi i svojoj porodici i zele i ole normalan zivot.
    Zalosno je sto je tako , ali to je realnost.
  • mile

    25.10.2015 18:41
    Otvoris svoju firmu, izdas prvu fakturu i odmah taj mesec moras da platis porez iako ti mozda kupac nece platiti po pola godine. A onda krenu takse, inspekcije, nameti i nelojalna konkurencija koja radi na sivo i crno. I na kraju kada ti niko ziv nista ne plati jer preko sudova mozes samo da se godinama natezes dok ne bankrotiras pokusas da zatvoris firmu i shvatis da je i tu birokratija beskrajna i na kraju ostavis firmu otvorenu bez prometa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna