Info
27.09.2011.
15:00
Bošnjaci će bojkotovati predstojeći popis stanovništva u Srbiji, odlučilo je Predsedništvo Bošnjackog nacionalnog veća, koje kontroliše muftija Muamer Zukorlić.
  • semtex

    29.09.2011 08:23
    @Richard Rublev
    Cekaj malo...kada im treba pasos ove drzave onda je to ok,a popisna lista nije?Neces da ucestvujes u popisu,nema problema...kada dodjes u drzavnu ustanovu da nesto resis drzavni sluzbenik ti kaze "a ko si ti?gradjanin ove drzave nisi jer te nemamo u evidenciji gradjana".U krajnjem slucaju u Hrvatskoj je uradjen popis stanovnistva sa listama na Hrvatskom jeziku,ako zanemarimo da je bilo sugerisanja Srbima da se izjasne kao "grko katolici",zasto bi Srbija imala drugacije standarde?Zasto bi imala drugacije standarde prema manjinama od bilo koje druge Evropske drzave?
  • G

    27.09.2011 21:43
    Interesantno je kako ovakvi, valjda ljudi u medije vole da plasiraju populističke izjave tipa "celokupan odnos prema bošnjacima", bez ikakvih dokaza kako su to bošnjaci u Srbiji diskriminisani u odnosu na srbe ili druge narode. Otprilike u rangu kao što su albanci protestvovali da nemaju slobodu kretanja, bez ikakvog navođenja niti obrazloženja na koji to način nemaju slobodu kretanja. Uzgred, dobro bi bilo znati, da li još neka zemlja u EU ima ovakve obrasce na svim jezicima manjina, i zbog čega je jezik na obrascima bitan nekome ko iste neće popunjavati?
  • 27.09.2011 17:23
    naplatiti im kaznu zbog odbijanja popisa, napunuti budžet Srbije.
    Ako mogu da prete MENI kaznom,neka je naplate njima.
  • :D

    27.09.2011 15:59
    ordinarna glupost ono sto ti pricas
    zasto bi postalajali obrasci na drugim jezicima?
    problem ovog popisa jeste to sto neki ne zele da vide surovi realnost istog
    To nema ni u Nemackoj, Hrvatskoj, Madjarskoj zasto bi bilo kod nas obicno bacanje para u vatru za visejezicne obrasce
    ali
    i ja se planiram izjasniti kao dzedaj :D
  • ...

    27.09.2011 15:48
    ...posto su nama pre nekoliko dana pretili zatvorom u slucaju da onemogucavamo popisivace da odrade svoj posao, ocekujem da svi koji to urade prodju kako je najavljeno.
    a poziv i organizacija bojkota bi se sigurno mogli teze kvalifikovati.
    zakon postoji i ako ja moram da ga psotujem, ne vidim zasto ne bi i zukorlic!
  • alen

    27.09.2011 15:40
    e bas cu tebe da poslusam , jedino ako mi poklonis jedan audi imas ih dosta... dosta brukas muslimane u Srbiji
  • Richard Rublev

    27.09.2011 15:24
    ...i da dodam
    Što u Srbiji ne bi bilo službenih jezika deset? Što više različitosti, to je vrednija država. Mene su napali neki Albanci u kafani kada su čuli da pričam srpski, ali ja neću zbog toga dozvoliti sebi da mrzim bilo koga. Ja kao pojedinac ne mogu da ispravim tu mržnju. Država to mora da uradi sistemski. Uvedite natpise na albanskom i sve OK.
    Ne znam šta spada pod "celokupno ponašanje vlasti prema Bošnjacima?" Ni ja ne volim Obaveštajnu državu Srbiju, ali ne bih sada zavadjao svoje Džedaje sa drugima zbog toga. Iskulirajte malo svi vi sa nekim kapama. I crnim i belim i okruglim i na ćoše.
  • Richard Rublev

    27.09.2011 15:21
    Pozivam i ja...
    ...sve novosadske Džedaje da ne izadju na popis! Uvek se neka mutljavina nadje da zavodi i zavadi. Npr. u Preševu ili u Sandžaku, kao prvo Srbija treba sama da ponudi tim ljudima da na još jednom jeziku budu ispisani formulari, ali s' obzirom da je Srbija maćeha svim svojim gradjanima, ona to ne radi. Sa druge strane, oni odmah kreću da svoju nepravdu ispravljaju dižući američku zastavu koja nema nikakve veze sa životom u toj situaciji itd. U svemu tome neko diže sopstvenu cenu na račun mira i budućnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna