Info
27.12.2013.
09:04
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da će zajedno sa Ministarstvom prosvete pokrenuti inicijativu da se u nastavi osnovnih i srednjih škola u Srbiji poveća fond časova fizičkog vaspitanja.
  • 27.12.2013 14:13
    Nemojte slučajno u nauku da uložite i tu sredite stvari, nego dajte deci loptu i da se igraju, tako je... Da ne bude samo po principu ko se bavi telom ustavri zapostavlja duh. Mislim nije baš da se sportisti mogu pohvaliti bog zna kakvim intelektom, budimo realni, kako god ovo zvučalo.
  • 27.12.2013 14:11
    Deca već imaju previše časova. Moje dete u VII razredu ima redovna 32 časa nedeljno + dopunska, dodatna, priprema za takmičenje... + vanškolske aktivnosti (nemački + engleski- ukupno još 5 časova nedeljno) + kad zaškripi matematika ili srpski - dodatni časovi. To izađe preko 40 časova nedeljno + učenje kod kuće. Fizičko je OK. Pitam ja vas - šta ćete izbaciti iz nastave? Da li ministar uopšte zna koloko deca imaju časova dnevno? On je verovatno obilazio školu u širokom luku, a osnovnu je završio davno, kad je bilo opuštenije. Muka mi je više od svake šuše koja zbog lične promocije jaši kičmu školske dece. Sjašite više, dosta nam je!!! DOSTA!!!!!
  • Micika

    27.12.2013 12:35
    *-*
    Odakle? Iz kojih izvora prihoda?
    Profi sport je biznis i drzavi treba.

    A to sto deca izbegavaju fizicko... sa vecim fondom casova samo ce ga jos vise izbegavati.
    Statisticki gledano. :)
  • Stanko

    27.12.2013 12:11
    Roditelj vs Škola
    U poslednjih oko 25 god. deca, koja sve više imaju kompjutere, sve manje se bave sportom i raznim fizičkim aktivnostima. Deca su nam sve manje zainteresovana za bilo koje društvwene aktivnosti. Nije redak slučaj, od kako je roditelj došao u mogućnost da pravda detetov izostanak iz škole, da su deca u potražnji opravdanja od izvođenja redovne fizičke aktivnosti u okviru škole. Deca sve manje žele časove fizičkog odgoja, pa navikavaju roditelje da im laćaju raznorazne teretane za potrebnu fizičku aktivnost. Na sportskim terenima po gradu vide se uglavnom ljudi 40-ih godina. Deca su aktivna na Facebooke
  • pera

    27.12.2013 10:13
    e to je prava stvar, tereni, rekreacija, a ne forsiranje profi sporta i beskonacno sipanje para u klubove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna