Info
10.06.2014.
16:59 > 17:37
Načelnik Saobraćajne policije Vladimir Rebić rekao je da se bezbednost saobraćaja može dosta unaprediti video nadzorom.
  • Lala1

    11.06.2014 07:53
    Video nadzor saobracaja
    U razvijenim drzavama su odavno uveli video nadzor saobracaja i to se pokazalo kao potpuni promasaj. Umesto da se smanji broj saobracajnih nezgoda i prekrsaja, broj se povecao.
  • ja

    11.06.2014 06:58
    GLUPOSTI
    Kada bi svi radili svoj posao ne bi nebazdareni divljali. Neko ko vozi 57 km na sat kroz grad biva kažnjen, a takvi od 160 km mirno jure kroz grad. Ne bi on jurio da mu par puta objasne neke stvari.
    Ne treba nam Orvelova drzava vec da policija kaznjava nasilnike.
  • Tanja

    11.06.2014 06:40
    veoma besna
    da ste na vreme uveli zakone koji roditelje ovakvih idiota lupaju po dzepu, da ste im oduzeli vozila i njemu i njegovom tati, vozio bi bicikl

    i tad bi bio opasan

    uvesti dozivotnu pod hitno i za bahatost i za finansijku podrsku takvog ponasanja

    ili to
    ili cemo mi roditelji m morati uzeti zakon u svoje ruke zarad sigurnosti nase dece
  • 11.06.2014 05:25
    srpska pandurska posla !
    Policije nema na mostu slobode, na miseluku,ostalim kriticnim i dobropoznatim mestima ali vas zato ceka u pola sume na Iriskom vencu, sve sa radarom,naravno,sve bezbednosti radi ;-)
  • SamoPozitivno

    10.06.2014 22:12
    Bitno je imati nade i na sve stvari gledati pozitivno, narocito kada se radi o kamerama za nadzor razuzdane populacije.
  • zeljko

    10.06.2014 20:24
    Snimci
    1. Instalacija kamera finansirana je i našim novcem preko objedinjene naplate pa je ,po meni, to naše vlasništvo.
    2. da nije objavljeno verovatno bi ovo prošlo sa oduzimanjem dozvole i 16 bodova i ''ukorom razrednog starešine sa tri zvezdice i lovorovim vencom''
    3.u informatici i treba da se nalazi: njihova oprema, inicijativa, održavanje itd itd

    4. .... a sad malo zatvorite oči, i zamislite saobračajku i zamislite da je jedno od to troje dece VAŠE DETE ( PARAFRAZA IZ JEDNOG FILMA)

    I NE TRABUNJAJTE VIŠE !!!!!!!!!!!!!!!!1
  • Siki Ns

    10.06.2014 20:22
    Pojma ti nemas.
  • faca drzavni pravni

    10.06.2014 19:40
    naravno da moze.nismo debili da ne znam. al kako mozete pustati snimke u javnost dok postupak ne pocne i ne zavrisi se. vi u policiji naucite prvo Ustav iz 2006god.
  • Max

    10.06.2014 19:22
    Разоримо Картагину!!!
    Понављам опет, јер има везе са овом темом, УКИНИМО ИНФОРМАТИКУ!!!

    Читам на Блицу да право приступа снимцима поред МУП-а, између осталих, има и ИНФОРМАТИКА!?

    Зашто?

    Који су они фактор у овој "држави" да имају право прегледања и преузимања снимака видео-надзора и по ком основу?

    Иначе, то је тотално непотребна фирма, у овом времену е-банкинга да врши тзв. обједињену наплату. Каква глупост, само запошљавају партијске послушнике и троше наш новац (свих грађана)

    УКИНИМО ПЉАЧКУ НОВОСАЂАНА!!!
  • 10.06.2014 19:17
    Saveti!?
    Jako pametne savete je dao!! Neka on posalje patrole na Miseluk i malo da se vikendom uvece pokazu na raznim nestima a ne kod poste kad svi znaju i zaobilaze u velikom krugu
  • Toma

    10.06.2014 19:04
    taksisti u puškinovoj
    kamere samo služe za razrešavanje gotovih događaja, one su pasivni element bezbednosti. A aktivni element su KAZNE!

    Nego, gosn načelniče, šta ćemo sa taksistima koji siluju nedužan narod u Puškinovoj? Krše više propisa istovremeno, plus maltretiraju desetine hiljada novosađana koji tuda prolaze dnevno, njih 25-30.

    Zato što je njima tako zgodno da tamo budu. Poruka je: možete raditi šta vam je volja, red i zakon ne postoje? Ako vas je dovoljno, onda ste jači od policije, tj države?

    Ako ja budem tako radio šta je meni zgodno, aj u dvaes maraka da ću prvi završiti u zatvoru.
  • ns

    10.06.2014 18:54
    kako to policija radi "odličan" posao majke ti kad ih subotom uveče nema na kraju spuštanja sa mosta, pa decenijama je to standard i da kažem poslednja odbrana grada od ovakvih stvari, drugo gde je policija da privede izbatina i sprovede na trežnjenje i u ranijim slučajevima ovog bilmeza i u ovom slučaju, na to imaju pravo pogotovo posle ovakvog udesa mogli su mu svaku kosku polomiti i reći da je od udesa!
  • антипротиван

    10.06.2014 18:29
    реч, две...
    Као што је и сам рекао, без доброг функционисања полиције и судова нема од тога ништа!
    А где су највећи проблеми? Управо у ове две институције, које иначе воде младе перјанице СНС-а, мада су их у претходном периоду упропастили жути и црвени.
    Ево пример овог Деспота, кад саобраћајац каже да је одавно познат по брзој вожњи под утицајем алкохола код свих саобраћајаца, а само 3 пријаве на суду? Значи полиција "одлично" ради посао!?
    О судским пресудама за баш овакве случајеве сви знају све, сувишно је говорити. Тамо је Селаковић скоро 2 године, и Н И Ш Т А се није променило!

    Закључак је да треба ићи редом. Предуслов је сређивање ситуације у полицији и судству (то је сада питање само за СНС) а тек онда могу доћи у обзир и камере. Пре тога нам и не требају. Полиција ће снимке да скрива, повереник ће да тражи истрагу против оног који их случајно прикаже, суд их неће уважавати... и све то далеко од очију јавности! Као до сада. Само уз трошак набавке камера, јер сваки тендер је добар за оног који одлучује о понудама.

    Французи су то супер решили, али су тамо полиција и суство институције. Хајде да их прво стигнемо у томе, а за камере ће после бити лако.
  • 10.06.2014 17:55
    dobro jutro
    kao da su debili.. PA NARAVNO da video nadzor moze da poveca bezbednost a efikasnije bi bilo da policajci umesto da diluju ili kafana malo izadju napolje i rade svoj posao !
  • 10.06.2014 17:47
    "On je dodao da je pored toga potrebno i dobro funkcionisanje policije i sudova za prekršaje."

    ZING!

    Mogu imati kamere na svakom metru ali ništa ne vredi ako ih niko ne gleda (zbog nekih "razloga").
  • 10.06.2014 17:44
    I LiveLeak gledanost!
  • Nemate pojma

    10.06.2014 17:31
    Kakve bre kamere. po celom gradu kamere a ljudi non stop prave prekršaje. Gledam šta rade i čudim se. Pitam se da li te kamere uopšte rade? Ili im je rezolucija kao kamera na prvim moblinim telefonima (VGA). Dali silne pare za kamere i opremu, a neko lovu smako u džep i kupili najlošije smeće sa nekog smetlišta!!!
  • Cole

    10.06.2014 17:27
    video nadzor?
    zar nam niste naplacivali preko informatike o postavljanju kamera sirom Novog Sada.Novi Sad bezbedan grad?!Prvo ste naplacivali , pa ste ukinuli naplatu.Ko koga j..e u toj guzvi.kako se koja sekta smeni na vlasti pocine nova vrsta j.....ne.Princip je isti, sve su ostalo nijanse.
  • Lala

    10.06.2014 17:23
    malo si se..
    zaneo sa tim kamerama, bahatim budalama ne vredi ni video nadzor..za njih je psihijatar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna