Info
20.06.2014.
12:07
Telekom Srbija će verovatno biti prodat jeftinije nego što je na ranije raspisanom tenderu nudio Telekom Austria, smatra finansijski analitičar Nenad Gujaničić.
  • Toma

    20.06.2014 15:07
    uništavanje da bi se prodalo
    tako se uvek ovde radi.
    prodaće ga za tepsiju ribe, onda će mu gazda biti neki privatnik, i deraće nam kožu s leđa svima i gurati višak novaca u svoj džep.
    Najbogatiji čovek na svetu je telekomunikacioni tajkun.

    Samo srbi ne umeju od ogromne telekomunikacione firme da naprave regionalnu silu.

    Dovedite japanca direktora, platite ga koliko traži, firma će duplirati vrednost za 5 godina.

    Ali nećete, vi ćete prodati jer ste svi kriminalci i imaćete procenat.
  • 20.06.2014 13:49
    "... ovih dana često priča o privatizaciji Telekoma Srbije, Dunav osiguranja i Aerodroma "Nikola Tesla",..."

    Ne može se govoriti o privatizaciji, već o prodaji dela (udela) kapitala u posedu Republike Srbije:
    1.1. Telekom Srbija ima status akcionarskog društva - mešovit kapital (akcije u vlasništvu fizičkih lica 22%, akcije u vlasništvu pravnih lica 78%) - Republika Srbija poseduje 58% akcija, prema podacima centralog registra depo i kliring hartija od vrednosti.

    1.2. Aerodrom Nikola tesla ima status akcionarskog društva - mešovit kapital (akcije u vlasništvu fizičkih lica 10%, akcije u vlasništvu pravnih lica 86%, ostali oko 4%)- Republika Srbija poseduje 83% akcija, prema podacima centralog registra depo i kliring hartija od vrednosti.

    2. Ako bi se govorilo o privatizaciji onda se govori o potencijalnom kupcu privatnoj kompaniju, ali i sama stuktura kapitala kupca (bilo koje kompanije) je relativna, jer se tokom vremena može menjati. Ako kupac Telekoma Srbija ima mešovit (državno-privatni) kapital, npr. Deutsche Telekom (2008. godine, direktno 15% poseduje Savezna država Nemačka, i 17% preko Banaka), da li je to privatizacija.

    Potencijalni kupac može biti poslovno ili privatno (fizičko) lice, ako pritom postoji ponuda akcija na berzi, onda dolazi do "česte" promene stukture kapitala. Ako je kupac akcija pravno lice, to ne znači da je u celini vlasnička struktura kapitala kupca-kompanije privatno (fizičko) lice...
  • :(

    20.06.2014 12:49
    ... Zeljko, mnogo si naivan...
    Ne nasedaj na propagandu, ne zelim nijednoj kompaniji da prodje kao NIS...
  • zeljko

    20.06.2014 12:32
    Telekom izumire. Nema sanse protiv Telenora koji iza sebe ima Norvesku verovatno najbogatiju drzavu na svetu koja moze da finansira kupovinu najsavremenije tehnologije u mobilnoj telefoniji. Treba da prodje kao NIS da od obicne srpske firme na ivici gubitaka postane debelo profitabina firma sa jakim vlasnikom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna