Info
01.08.2014.
07:10
Crveni oktobar (Krasnij oktjabr), jedan od najvećih ruskih proizvođača čelika, najizgledniji je kupac smederevske železare, saznaje Danas.
  • vreme je

    01.08.2014 09:19
    malo širi osvrt
    Ne želim da banalizujem temu gledanjem na Ruse i Amerikance! Hajde da pogledamo naše vlastodršce! TO je prava tema!
    Da malo ispravimo podatke!
    -Američki USSteel NIJE vratio fabriku po ceni od 1$, već je u samo vraćanje uračunato i , od strane "države", preuzimanje duga prema preduzeću iz istog koncerna, USSteel Košice, od preko 230 miliona. Znači nije nas koštala 1$ već 230 miliona$. A prodali smo je za 26 miliona$ da pretope sve specijalne čelike za "rashodovanu vojnu opremu" koju je SFRJ pravila vrhunski, i to je po "toj ceni" bilo nemoguće naći bilo gde na planeti! Procenite sami ko je tu sve profitirao, i nađite makar jednu američku firmu koja direktno sklapa posao gde očekuje gubitak!
    Koji žuti genije je pravio dogovor i zašto još uvek ne odgovara pitajte naprednog genija, čik ako smete!

    Hoće li neko od BOTOVA, ili možda neko sa cele 3 vijuge, da mi objasni kako i zašto se trošilo 20.400€ godišnje, odnosno 1.700€ mesečno, po zaposlenom fabrike koja ne radi? Zašto se po istoj logici ne prisile učesnici gomile neuspešnih privatizacija drugih, velikih, čak i boljih firmi? Opet zakonom uređujete da tajkuni mogu da rade šta hoće!? Kao i Zakon o radu, zar ne? Za zaista pogrešne poteze države plaćaju SVI građani, preko povećanja poreza, osiguranja, kazni za neblagovremeno plaćanje...

    Dokle više tako, narode zaostao u razvoju??? Zar se ne vidi u čijem interesu ova vlast radi???
    Zar nisu rehabilitovali Beka za Luku Beograd kao "neophodnog spasioca" železnica? Je li iko napravio presek koliko šta košta državu i koliko šta trenutno vredi? Koliko vredi Luka pretvorena u građevinsko zemljište??? Naslanja se na Beograd na vodi!!! Zar nije ista priča sa slatkim Koletom? Putevima je pripojen koridor 10, a kasnije i 11, jer moraju PO SVAKU CENU I % biti urađeni u najskorije vreme!!! Gde ide taj famozni %???
    Zar nam je mozak već toliko ispran da ovo ne vidimo???
    Zaista GLUPI narode, VREME JE!
  • Sedam

    01.08.2014 07:21
    Ne kupuje. Dobija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna