Info
04.08.2014.
07:21 > 08:09
Sankcije koje je EU uvela Moskvi zbog ukrajinske krize neće škoditi samo Rusiji, već će koštati i evropsku ekonomiju i to oko 90 milijardi evra do kraja 2015. godine.
  • 06.08.2014 22:42
    "Nemačka i Rusija već 15 godina imaju razvijenu ekonomsku saradnju"

    Nemačka ujedno najviše radi na produbljivanju (i idejni je kreator)ove krize. A pogodite ko je od evropskih država najmanje zavistan od ruskog gasa.
  • vokille

    04.08.2014 20:14
    @Janko
    Nedavno su napravili dogovor sa Kinom. Nije im uopšte problem da se okrenu tržištu od milijardu ljudi, ima ljudi koji će uzimati taj gas i bez evropljana. A mi možemo nakon toga lepo da isečemo i ono malo šuma što nam je preostalo za grejanje.
  • janko

    04.08.2014 18:37
    @Vokille
    "A kad se zavrne slavina za gas"

    i?

    da li im je to u interesu? a profit?
  • vokille

    04.08.2014 10:43
    blago nama
    Svet ne funkcioniše više na principima zavađenih blokova, već na tržišnoj ekonomiji. Nemačka i Rusija već 15 godina imaju razvijenu ekonomsku saradnj, naročito u industrijskom i informatičkom sektoru. Primer su ove ruske crvene lokomotive, koje su pravljene u saradnji sa Simensom. A za to kakvu slobodu imamo, trebamo pogledati sa druge strane okeana, i o njihovom tumačenju šta je demokratija (kad imaju samo dve partije), koju vole da šire po svetu. A kad se zavrne slavina za gas, videćemo da li je u prednosti najveća država na svetu sa gotovo neograničenim resursima na raspolaganju, ili unija evropskih država kojoj politiku diktiraju iz Vašingtona?
  • Сремац

    04.08.2014 10:26
    "Sta Je"- Комуниста
    Када неко лупета као "Sta Je" да није озбиљна ситуација човек би његову коментар прогласио "бисером комунизма".Пријатељу мађарског,пољског итд народа ти живиш у времену које је далеко иза нас.Дали је боље под неким другим,само да нису Руси? Шта је Русија изгубила,то они знају,али нису јајаре,они се боре за интерс свог народа,а у Украјини је њихов народ.
  • Sta je

    04.08.2014 08:34
    vrednije?
    90 milijardi dolara - danas, ili SLOBODA - sutra? Jer su namere Putina - IMPERATORSKE. A Nemci, Madjari, Poljaci itd - jako dobro pamte vremena, kako je bilo POD Rusima. (uzgredbudireceno, Rusija je dosad izgubila gotovo dva puta toliko - i gubice dvostruko u odnosu na Evropu - jer nista ne proizvodi - sve mora da uvozi).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna