Info
22.09.2014.
05:58 > 06:04
Više od polovine đaka koristi mobilni telefon na časovima. Ometaju nastavu, snimaju na času, u svlačionicama, kucaju SMS, skidaju aplikacije, a pravilnici o kaznama ne postoje.
  • 22.09.2014 13:22
    @Goca
    Potpuno tačno.
    Danas bi se i jadni Pinokio zbunio, ne bi znao gde je gore, da li u školi u kojoj često sede magarci s obe strane katedre, ili u cirkusu i Dembeliji. Nema velike razlike.
  • Goca

    22.09.2014 10:22
    Često prolazim Futoškom ulicom i svaki put kad prođem pored elektrotehničke škole se sablaznim i upitam se da li prolazim pored zatvora ili obrazovno-vaspitne ustanove. Na sve strane gomila upasanih sa trenerkama, "brzim" patikama i još "bržom" frizurom. Dima od cigarete kao u nekoj birtiji, rečnik kakvog bi se i kočijaši postideli, neretko i novi hit Dare/Seke sa mobilnog telefona... Svaki put iznova se šokiram i ne mogu da verujem u šta se naše školstvo pretvorilo. Pre svega, u škole treba hitno vratiti uniforme. Potpuno mi je neshvatljivo da neko u školu dolazi obučen isto kao i na stadion. Pa na Futoškoj pijaci srećem pristojnije odevene ljude! Takođe, svima koji koriste mobilni telefon van odmora isti treba oduzeti, uz ukor i ocenu niže iz vladanja. Onima koji mobilni koriste da snimaju tuču drugih učenika pored oduzimanja mobilnog treba i pozvati policiju, jer je ovo prevršilo svaku meru. A isto tako treba sankcionisati i nastavnike koji koriste telefon tokom nastave. Jedno je evidentno - naše školstvo svakog dana pokazuje da i dno ima podrum. Ja sam iskreno uplašena ako je ovakva omladina naša budućnost.
  • hm

    22.09.2014 08:50
    Nije problem u deci i u telefonima, vec je problem u cinjenici da nastavnici nemaju mogucnost da kazne one koji ne postuju disciplinu na casu... previse demokratije je put u anarhiju!
  • 22.09.2014 08:38
    Haos!Divlje drustvo pa i divlje skolstvo!Deca neobuzdana,bezobrazna pod zastitom svojih roditelja,a nastavnici nezainteresovani!Nema discipline ni odgovornosti!
  • Hari

    22.09.2014 07:14
    Mi smo odustali
    od naše dece. To su naša deca, ne nečija tuđa. Mi smo podbacili. Ali jbg nama je važnije sve ostalo od naše dece.
  • Toma

    22.09.2014 06:56
    vrlo jednostavno
    prozoveš telefondžiju da odgovara, i daš mu Topa jer neće ništa znati.

    Pa kad nakupi pet šest komada, ide na popravni.

    A da, ovde nema ni države ni zakona a i ocene se kod direktora rešavaju evrima.
  • 22.09.2014 06:48
    Previše je popustljivosti prema deci uopšte. Skoro sva prava i skoro nikakve obaveze su u rukama nezrelih i najčešće nevaspitanih klinaca. A škola tu ne može ništa, ruke su joj vezane!? Što je onda čudno šta nam se sve dešava oko nas, maloletničke bande, kriminal dvanaestogodišnjaka, itd...itd...
    Svi su digli ruke od osnovne funkcije i obaveze prema deci i mladima, a to je vaspitni rad, postavljanje i poštovanje pravila, jer pravila moraju postojati dok deci ne dopre do svesti da nisu jedini na ovom svetu, da svojim postupcima mogu povrediti i ugroziti nekog drugog, itd...itd...
    Ali, tu treba zasukati rukave i raditi rudarski posao. A za to nisu spremni, ili sposobni pre svega mnogi roditelji, jer ni sami nisu vaspitani, kao ni mnogi koji su se dočepali radnog mesta u nekoj školi, pa "odrade" nužni deo časa, a za ostalo ih nije briga.
    A Ministarstvo? A zakon? Na čijoj su oni strani? Svakako ne na strani dece i omladine, jer im dozvoljavaju da rastu u haosu, bez reda i kao korov, a kad korov jednom pusti svoje duboke korene, teško ga je iščupati.
  • nikakav problem

    22.09.2014 06:43
    Radila sam kao zamena u jednoj osnovnoj školi jedan duži period i nije mi bio problem da se izborim sa blejanjem u mobilni. Vrlo lako su uočljivi učenici koji gledaju pod klupu i istog momenta ih prozovem i dovoljno je da postavim jedno pitanje i da vidim da nisu uopšte prisutni, pa onda još par dodatnih pitanja. Prosečni učenici ne bi došli sebi ni posle 3.pitanja vezanog za gradivo, odlični bi možda odgovorili za trojku. I nije mi bilo žao da dajem jedinice, dvojke i trojke, pa čak i nekim odličnim učenicima bi zapala koja loša. Posle nekoliko takvih ocena bilo im je lakše da prate nastavu nego da popravljaju te loše ocene.
  • pera

    22.09.2014 06:41
    S obizorm...
    ... kakvi su ucitelji i nastavnici, deca bi komotno mogla i film da odgledaju na casu!
  • Lala Neznanov

    22.09.2014 06:36
    Sram ih bilo sto koriste mobilne na casovima.

    I roditelje, i decu, i nastavnike, i celo drustvo da je sramota.
  • sasha

    22.09.2014 06:29
    a profesori
    što daju lep primer? I oni ga koriste za diktiranje uputstava svojoj deci u vezi sa oblačenjem, podgrevanjem ručkova ili naprosto i oni igraju igrice. Sve bi se sredilo kada bi postojola volja.
  • Petar

    22.09.2014 06:22
    Ovo je barem lako rešiti. Svi ugašene telefone da polože na katedru. Sprovesti kao obavezu na nivou škole. Ko prekrši umanjena ocena iz vladanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna