Info
02.10.2014.
18:06
Na oko 90 kilometara od centra Berlina su pronađeni ostaci tela nemačkih vojnika iz Drugog svetskog rata.
  • W

    04.10.2014 08:55
    @Dejan
    I ti ces sad denacifikovanoj Nemackoj da drzis predavanja, dok se u tvojoj drzavi ulicom opusteno nose obelezja kolaboracionista cetnika, pa cak i nacisticka obelezja.
    Danas je nemacki narod primer antifasistickog drustva, a Nemacka sa svojim socijalnim i gradjanskim pravima primer moderne drzave koju treba da sledimo.
  • Građanin

    04.10.2014 08:08
    Nemačka već skoro 100 godina ima nevladinu organizaciju koja traga za zemnim ostacima nemačkih vojnika iz I i II svetskog rata. Stara se da se vojnici identifikuju a da se ostaci premeste u spomen-kosturnice. Isključivo humana misija i ništa više, ništa manje. Zato ne razumem osude u komentarima ovde. Organizacija je http://en.wikipedia.org/wiki/German_War_Graves_Commission
    A samo na teritoriji Srbije se nalaze ostaci oko 25.000 nemačkih vojnika, procena je Volksbund-a. Uglavnom su to streljani zarobljenici koji su se predavali partizanima tokom povlačenja iz Grčke pred kraj rata, u nadi da će im životi biti pošteđeni.
  • Dejan

    02.10.2014 19:34
    Svedok
    Baš se raznežih, a još ako se radi o SS trupama, pa ima i suze da mi krenu. Kao sad odjednom arheolozi kopaju i nabasaju na kosture, pa ko reko, hajde da im odamo počast. Kakva bljuvotina. I sad ceo svet gleda krst sa šlemom i nekako mu se stavlja na znanje da su i vojnici Vermahta bili samo ljudi. Da, bili su ljudi, i to isti oni koji su divljali istočnom Evropom i Rusijom, činili najgnusnije zločine, obožavali i slepo slušali Firera i satrape mu. E to su ljudi koji su tamo iskopani. O kakvom poštovanju oni govore?
  • 02.10.2014 18:21
    Žao mi je, ali čačkanje dve mečke ne ide bez posledica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna