Info
12.12.2014.
15:17 > 15:16
Svaki drugi gimnazijalac u Srbiji smatra da u školi uči puno bespotrebnih stvari, svaki treći da nastava nije ni malo zanimljiva.
  • Brus Vilis

    13.12.2014 08:02
    Riga mi se od srpskog obrazovnog sistema, duboko zaglavljenog u rane 80-e... Tone besmislenih, zastarelih i neupotrebljivih saznanja koja se turaju učenicima u glavu i od njih prave niškoristne nesposobnjakoviće. Još kad vidim profesorku koja je "podsetnik za rad" napisala pre 20 i kusur godina ali joj služi i dan danas... Srpski djaci ne da ne znaju da reše problem, već ne umeju ni da ga uoče. Izuzetaka je vrlo malo i nedovoljno. Srpsko obrazovanje danas je u potpunosti prilagodjeno Megatrend univerzitetima.
  • Damjan

    12.12.2014 23:30
    Anonimus
    Misliš da ih je previše? Pa pogledajte sve statistike na samom začelju smo po obrazovanosti nacije.
  • 12.12.2014 20:30
    Koliko ima gimnazijalaca? Koliko je to buducih fakutetlija? Previse vas je. Nema sistema koji to moze da izdrzi.
  • Posmatrač

    12.12.2014 19:18
    Zašto...
    ... svaki drugi gimnazijalac misli da je samo "delimično stekao znanje koje će mu biti potrebno u budućnosti, dok je svaki treći siguran da će mu stečno znanje koristiti."

    Da li je već negde bio zaposlen, pa je tako zaključio o "višku nepotrebnog znanja" ili su mu neke stvari iz gradiva samo dosadne?

    Zašto samo manjina u toj generaciji hoće da uloži intelektualni napor i vreme da stiču tzv. funkcionalna znanja.

    Zašto kod dece učenje ispred znanja i razmišljanja?

    Zašto deca nemaju utisak da je znanje veliko bogatstvo, čak i u ovim našim uslovima?
  • Kobson

    12.12.2014 19:15
    Ko je Zorana Luzanin?

    Neka pomocnica ministra prosvete prof. Zorana Luzanin pogleda prvo svoje rezultate u Nasi u WoS-u http://kobson.nb.rs/nauka_u_srbiji/nasi_u_wos.3.html pa onda nek kritikuje druge. Od nje postoji nebrojano mnogo profesora sa boljim rezultatima.
  • ma

    12.12.2014 18:30
    dovoljno
    bre-kosovska bitka,pa....
  • Veselin

    12.12.2014 16:55
    Komentari
    Dosta komentara ostavim na netu a ove teme ne komentarišem već godinama jer kao roditelj deteta sa iq preko 140 sami se borimo godinama uz konstantnu opstrukciju škole i dela zaposlenih u istim a naročito sa pedagozima koji još uvek žive u 17 veku. Gimnazija u koju dete sada ide polaže jako puno na informisanost učenika kao i mnoštvo van nastavnih aktivnosti kroz koja stiču izuzetna znanja dok ih takođe provode kroz privredne subjekte gde se upoznaju sa stvarnim potrebama za znanjem i usavršavanjem u određenim oblastima. Sada smo zaista srećni i jako zadovoljni sa trenutnim stanjem. Dok o samim temeljima mislim da ne treba uopšte trošiti reči jer velik broj kako roditelja tako i dece je na svojoj koži osetio draži i mane školskog sistema. Slažem se sa mišljenjem Roditelja gimnazijalca.
  • roditelj gimnazijalaca

    12.12.2014 15:25
    smatra
    Da je sramota da na ovu vest nema komentara a na sve druge bilo politicke ili kriminalne ima veliki broj.
    Mislim da je i ovo dokaz koliko mislimo o svojoj deci i njihovoj buducnosti.

    Slazem se u potpunosti sa ocenama studije kao i sa misljenjem djaka,da je nasa skola(osnovna i srednja) totalno neuka da spremi decu za zivot i za rad.
    Profesori anemicni, interesuje ih samo da odrade cas krijuci se iza propisa ili prava dece, a samo cekaju koji ce ih kolega pozvati da mu je poslao djaka da ga edukuje jer mu cas nije dovoljan, pa da istom vrati uslugu.
    Ne bih da komentarisem dalje pametnom dosta a obrazovanih da li ce biti razmislite roditelji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna