Info
22.12.2014.
18:34 > 08:55
Policija je u petak 19. decembra, oko 23 časa, u Dunavskom parku, zatekla trojicu mladića kako tuku dvojicu 18-godišnjih Novosađana.
  • Ćevara

    24.12.2014 19:41
    Hiperrealisti :)
    Ali ovaj put sam bio jako ozbiljan!! Izvinjavam se, znam, nekad se u stvari zaje..vam, možda sam preterano sarkastičan?? Rodjen sam ovde pre 50g, puno pamtim i puno znam! Ovo je mali grad!!
    Samo ovi novi (DDD i ostali na vlasti) ne znaju i ne haju! Kroje nam sadašnjost prema svojim ličnim prohtevima, a ne prema potrebama i stanju u državi... (Budućnost ne vidim ni na kraju tunela!)
  • 23.12.2014 09:29
    Glock 42/380 acp ?
    Noz? Ja odavno nosim Glok 42/380 ACP...Relativno novo oruzje, vrhunskih performansi?
    Lazes!Zasto si nasao da se proseravas? Glock 42/380 acp.Jeste noviji proizvod istoimene firme .Proizveden u Americi? $480 je cena.Zabranjen je uvoz oruzja iz inostranstva u Srbiju.Cena takvog oruzja na crnom bi bila minimum dupla od navedene.(ako ga ima na trzistu).Prestani da citas "kalibar".Lose utice na pocetnike.
    Za "profi" lika kao ti bi bio idealan PO9 CZ Ceske proizvodnje.Jeftiniji je i ako promasis pod naletom straha imas mnogo vise metaka 19+1 u odnosu na Glock (koji si naveo)6+1.
    Koji kenjator.
  • 23.12.2014 09:13
    @Vaspitanje Iz Kuće - Eto šta se događa
    Eto šta se događa kad deca nemaju ni trunke građanskog vaspitanja. Kad na ulicama zavladaju primitivizam, seljana i neukus. Kad su im Aca Lukas i Ceca mainstream u muzici. Kad ni Segedina ne vide a kurče se Kosovom. Kad im popovi i razni "naši obrazi" pune glavu o tome da je muškarac stvoren da brani srBstvo a žena da sedi kući i "koti" što više dece... Još samo da počnemo knjige da spaljujemo i to je to!
  • Hiperrealista

    23.12.2014 08:50
    @ Ćevara
    Obično me iznerviraš nekim komentarima, ali ovog puta ti dajem punu podršku...;)
  • Gregorijanac

    23.12.2014 08:47
    @ Spark
    Naravno da ovo nisu devedesete. Pošto sam mator, sećam se da moj briga o ličnoj bezbednosti nikad nije prestajala. Nasilja je uvek bilo i biće ga.Neka moja sećanja iz gimnazijskih i studentskih dana mi kažu da je tuča i besa uvek bilo. Ferka je samo urbana legenda. Pre četiri decenije na školskom odmoru sa preda mnom išutirali čovaka da nije mogao da se kreće. Još uvek vidim špic cipele kako momka pogađa u grkljan? Sad je problem u previše oružja, a patike mogu danas da budu samo povod za tuču, kao nekad ono"Što me gledaš?!".
    Ne političarite sa tom pričom o devdesetim. Da nismo preživeli devedesete, danas nas ne bi ovoliko bilo - sakatih i prepotentnih, i gladnih. Neka cena se uvek plaća, a dobre volje da se pogledamo dobro i rešavamo probleme nema.
  • Ćevara

    23.12.2014 08:35
    I još nešto...
    Sve je do roditelja... Moj sin kad bi došao kući u "nekim tuđim patikama" ja bi mu kičmu iskrivio!
    Da sam najsiromašniji na svetu ne bi to smeo da uradi!! Hvatajte tu gamad a kažnjavajte i roditelje!!
    Tea, mrak pada u 16h, do 18h opet mogu da te izuju... :(
  • Ćevara

    23.12.2014 08:30
    Glupanderi na vlasti i glupanderi u opoziciji!
    Zašto pametujete kad nemate sa čime?? Zašto jednostavno ne prepišete Američku ili Nemačku ili Bratsku Rusku demokratiju, povećate kazne i gotovo za tri dana!!!
    Ako vama odgovara ovaj haos na ulicama naših gradova vi onda stvarno niste normalni, niste sposobni i ne trebate nam ni na jednoj funkciji!!
    Vašu decu vode telohranitelji u školu!! Zašto?? Pa sigurno ne zato što ste vi popularni nego da ih ne izuju na putu do škole!!!
  • Racionalan

    23.12.2014 08:21
    @ Cure...i ostali, oladite malo
    Koji fašistoidan komentar...Obožavam one koji se od problema sklanjaju i kojima su krivi samo drugi. Interesantno je da zlo koje može da ima različite oblike, u ovom gradu se prabacuje samo na jedno brvno sa dva jarca-jedan dođoški, nosilac svih zala i jedan austrougarski, koji je bezgrešan, uzvišen i kulturan(ha,ha). Ustvari, radi se o istom sadržaju, nedovoljno promućakanom i nesposobnom da realno gleda- to su samo dva jarca, dva tipa ekstrema, nepomirljiva do bola, koji traće vreme, najčešće lupajući i promašujući kroz nepotrebne čarke.
    Kriminala je bilo i biće ga, kao i u najuređenijim sistemima što ga ima.Naravno da boli što efikasnijih institucija nema, ali to nije razlog da se stalno neko podvaja i s podsmehom gleda na druge. Već šesti mesec živim, boraveći samo nekoliko dana u NS mesečno, i - bolje mi je. U drugim mestima je stepen te podvojenosti dođoša i lokalaca, ipak, manji-a problemi su isti.
  • 23.12.2014 07:51
    I sta su policajci zakljucili o ovim napadacima sto vole da skidaju patike? Odranije poznati policiji? Ili vole nove modele patika?Molim izvestaj!
  • Robert

    23.12.2014 07:12
    za Anonimusa
    Nije mi jasno kako se dozvoljavaju komentari da neko vređa ljude iz Krajine? To je isto kao da vređate Rome ili Albance. Molim Vodite računa o Vašem ponašanju. Kao policajac iz tih 90-tih god. hapsili smo lopove po severu Vojvodine, lopove koji su em krali sve i svašta po Novom Sadu em su krali i patike i prodavali po Iđošu, i drugim malim selima gde nije bilo butika niti izbora bilo kakvih patika. Mnogi su bili spremni da plate za te patike iz Novog Sada, i to nisu krali ljudi iz Krajine, nesudite ako nemate tačne podatke!
  • Vaspitanje iz kuće

    23.12.2014 07:07
    Eto šta se događa
    Eto šta se događa kada roditelji nemaju mudrost u odgajanju dece niti imalo pravoslavnog vaspitanja. Deca slušaju u porodici priče kako su oni koji imaju "lopovi" ili ko zna šta, soli se pamet deci o nejednakosti, bogatima i siromašnima. Pa umesto da ih vaspitaju da budu srećni bez materijalnih vrednosti,a da imaju duhovne vrednosti. Ta deca su odrasla uz kućne priče i ogovaranja ovih i onih, i zato su podeljeni i biće još gore. Siromašni se vaspitavaju da pate zbog toga što nemaju, pa postanu posle bahati političari ,direktorčići lopovi, a bogati su uglavnom lopovi, a oni koji su rođeni u izobilju ,i ceo život imaju ili nisu ali su zadovoljni sa sobom, nemaju potrebu otimati i krasti ili uništavati zarad novaca. Bogat čovek od detinjstva, da li bogat dušom ili materijalističkim stvarima, nije opsednud i zaposednut otimanjem, krađom...živi skromno i radosno.
  • Bivsi

    23.12.2014 06:50
    Novosadjanin
    Novi Sad je pre 30-tak godina imao duplo manje stanovnika nego danas, u njega su dosli ne samo izbegli iz Bosne, Krajine i Kosova, dosle su i 10-tine hiljada stanovnika iz vojvodjanskih mesta "trbuhom za kruhom", na studije... pri tome su se opet desetine hiljada skolovanih od 90-tih pa do danas iselile na Zapad. Samo iz mog razreda iz Gimnazije od 30 maturanata danas je njih 10-ro napolju, bar je tako bilo proletos na proslavi 30-godisnjice maure. Toliki odliv nadjosa i priliv dodjosa je iz osnova promenio mentalitet stanovnistva, promenio fizionomiju ovog grada... ko zna, mozda je i to civilizacijski napredak, mada sto je covek stariji sve vise zivi u svojoj proslosti.
  • 23.12.2014 05:54
    vladaNS
    Vrati se u Krajinu s kartom u jednom pravcu i povedi sve svoje sa sobom. Sram te bilo
    Pozdrav iy Vojvodine
  • Spark

    23.12.2014 05:48
    Ko kaze...
    ... da ovo nisu devedesete?
  • cure

    23.12.2014 05:00
    meni
    je samo zao sto ovi traktorasi nisu zavrsili u rumuniji nego im je cak i dopustena upotreba racunara....
  • novi sad podseti se da je grad

    23.12.2014 04:07
    kad mu se sa ulica bitange sklone
    @krajina a da se vratis ti odakle si dosao kad ti vojvodjani ne odgovaraju? Brdsko-planinski tip razmisljanja...
  • 23.12.2014 01:17
    Minut ćutanja za Novi Sad... pa onda minut ćutanja za civilno društvo.
    Jer nećemo učiniti ništa.
  • Toma

    23.12.2014 00:16
    daj knjigu
    uzeli su poslednji primerak vujaklije iz biblioteke ovoj trojici na oči, i posle nisu hteli da daju.
  • 22.12.2014 23:23
    Vreme je za komsijske straze, posto ni drzava ni grad ne rade nista. Nekadasnji Novi Sad tone sve dublje i dublje i prepoznaje se samo u promilima na retkim mestima u gradu. Novi Nasad je na snazi, njima je ovde prelepo, Amerika jbt!
  • Toma

    22.12.2014 23:09
    dozvola za nošenje
    Dozvolite poštenom narodu koji legalno drži oružje da ga i nosi, kao što je nekada bilo.

    Količina kriminala na ulici će eksponencijalno opasti počevši od istog dana od kada bi se to dozvolilo.


    Ili se možda bojite za vaše jurišnike koji terorišu narod?
    Da neće možda stradati neki vaš u tom slučaju?

    Koga se bojite? Poštenog naroda koji plaća porez na oružje, a ne bojite se hiljada i hiljada naoružanih kriminalaca sa ilegalnim oružjem na ulicama?
  • 22.12.2014 22:20
    savet
    Ja imam cime da se stitim, ako me ikad neko napadne.

    Posto drzava ne moze da me zastiti pre napada a cak ni posle, jedino sto mi preostaje je da uzmem stvari u svoje ruke.
    Te iskljucivo iz samoodbrane, imam za cilj da napravim koju kolateralnu stetu napadacu/ima, barem nesto da im ostane za uspomenu.

    Ljudi, obezbedite se sami, kad vec drzava ne zeli, ni ne mari.
  • @stoke

    22.12.2014 22:17
    Noz? Ja odavno nosim Glok 42/380 ACP...Relativno novo oruzje, vrhunskih performansi.Lako za prenosenje u normalnim uslovima ali neverovatno precizno i jednostavno za rukovanje i odrzavanje. Jesam ga platio skoro 600 dolara ali vredi svaku paru. Raspitajte se malo okolo, svaki policajac sanja da tako nesto zaduzi na upotrebu.Sa tim oruzjem cak i ako ste osrednji i slabo treniran strelac ispod 50 metara tesko da necete ostvariti smrtonosan pogodak.Ispod odece,toliko je lak (kompozitni materijali) da jedva premasuje tezinu prosecnog IPhone-a.Nije ofanzivno oruzje dakle ne uklapa se u tipicnu 'srpsku varijantu osvete' (idem da ubijem komsiju i zenu i decu i macku i psa mu zato sto jako pusta muziku popodne) ali ako ga nosite da bi ste odbranili sebe i druge od napada poput opisanog i pritom ostali neprimeceni od (pogresno i neljudski) napisanih zakona poput nasih ovo je pravo oruzje...E sada naravno, ukusi su razliciti kao i iskustva pa zato nazdravlje,sreca i dug zivot u ovakvim vremenima svim ljudima dobrih namera i postenog srca u ovom gradu.
  • 22.12.2014 21:37
    samo neka im otimaju to je jedini način da ne idu u patikama koje su skuplje od njih samih. Jedne normalne patike su sasvim ok.Mnogo je mučenika koji su radili na nabavci preskupih patika. J vas patike debili.
  • 22.12.2014 21:17
    Omladini treba ponuditi i omoguciti perspektivu i posao i toga nece biti ili ce ga biti puno puno manje
    ne moze to resiti ni policija ni vojska ni zakoni ni kazne samo omogucite omladini da radi i zaraduje
  • dosle

    22.12.2014 21:08
    90 te. tako je i tad bilo
  • Uh

    22.12.2014 20:42
    Gamad gaziti
    Kakvi junaci,u parku u mraku,verovatno uhvatili i prepali 2 cestita momka,gazio bih im po glavi dok im oci ne iscure,gamad seljacka!!!!!!!!
  • rain from heaven

    22.12.2014 20:42
    napred u prošlost
  • Gradski

    22.12.2014 20:34
    ...
    Meni ovo počinje da bude jako interesantno. Devedesetih je (kako-tako) i bilo neke logike da se skidaju patike - postojalo je nekoliko modela i svi su se kupovali za, tada, basnoslovne cifre za naše uslove (5-6 plata). Ko nije imao para, a želeo je patike - skidao ih je. Sada postoji bukvalno mali milion modela svih mogućih proizvođača. Cene variraju od nekoliko crvenih novčanica do 15-20 crvenih novčanica. Hoću reći, čak i najskuplje patike su jedna plata (a ne šest, kao '93.)... Ovi što danas skidaju patike teško da to rade jer nemaju. A zašto to rade, neću ja da sudim i razmišljam, trebali bi neki novinari istraživači...
  • krajina

    22.12.2014 20:30
    neradnici,vojvodjanska posla
  • fuj

    22.12.2014 20:23
    Jaoooo, klinci sta ste se istripovali?? Kao vracaju devedesete, a ne znaju gde su suplji. Jel im neko rekao da uopste nisu cool, naprotiv izazivaju gadjenje!!
  • једнорог

    22.12.2014 20:19
    предлог
    Новосадске паркове би требало оградити. Увести радно време и ноћу закључавати, а чувари да патролирају, наоружани. Какав се то свет ноћу скупља по парковима?
  • 22.12.2014 20:19
    @Tea
    Reče ti na vest da su počinioci uhvaćeni na delu. Sad da li si nepismena ili priglupa, to će ostati misterija.
  • Mile

    22.12.2014 20:15
    @Tea
    Tako je to kad se radno vreme policije u Novom Sadu određuje u Beogradu. Interesuje nas da li je isto radno vreme policije u Beogradu kao u Novom Sadu. A i gde se dedoše oni mladi policajci raspoređeni na rad u Novom Sadu.
  • 22.12.2014 20:14
    Ako cemo iskreno, ja sam gledala da se ne nadjem u 23h u Dunavskom parku ni 90tih, ni 80tih ni 70tih kad sam rodjena. Pa ne moze vas milicija sacuvati od svega aman, malo zdravog razuma upotrebite. Vremena su postala losa, ali ovo je postao veliki grad sa velikim prilivom stanovnista svakakvog, nismo vise varos gde se svi znaju. To ne znaci da ne treba poraditi na sigurnosti u gradu, ali da ne idete nocu parkom - to su vas mama i tata trebali nauciti.
  • VladaN

    22.12.2014 20:07
    Banda idiotska...
    ..koju su roditelji lepo vaspitali. bolje da im objasne da ovo ipak ne bi trebalo da su devedesete. Ipak kada se setim ko nas "vodi" bojim se da smo veoma bliyu. O policiji neki drugi put.
  • 22.12.2014 20:02
    @ Anonimus - stoke
    15 metaka je bolje, moze da posluzi u vise navrata ili za vecu grupu...
  • Ja

    22.12.2014 19:53
    Izlomio bi im kolena tako da bi im patike u buduce sluzile kao ukras a i trajale bi im dok ne izadju iz mode.
  • Zdravko

    22.12.2014 19:50
    Pilot projekat, mozda...?
    Posto je NS postao zariste razbojnistva, pljackanja, prebijanja, navijackih....i drugih vidova nasilja u Srbiji,

    Sta mislite, da mozda, kao pilot projekat, ako Vam je zaista stalo do gradjana ovog napacenog grada,

    IZJEDNACITE DOZVOLE ZA DRZANJE SA DOZVOLAMA ZA NOSENJE ORUZJA U Novom Sadu?

    Probajte ovde, da se dozvoli nositi, kao u Titovo vreme, pa da vidimo sta ce biti sa kriminalom...

    Ili se bojite da ne nastradaju VASI koji su iznudjivali potpise, lepili plakate, i zbrajali sigurne glasove, ili mozda amnestirani iz buvara kada ste VI dosli na vlast...

    Da moze obican gradjanin da intervenise u krajnjoj nuzdi da spase nekoga (ne samoodbrana), pa ce dripci da paze i kada napadaju klince, da neki prolaznik ne potegne?

    Posten covek se oseca kao gnjida pored kriminalaca u Novom Sadu.

    Gori smo bre od Afrike!
  • Dar-Mar

    22.12.2014 19:41
    90-te
  • 22.12.2014 19:16
    stoke
    i zato uvek imam noz kod sebe
  • ja

    22.12.2014 19:14
    memorija
    Auu! Ovo neće na dobro izaći. Mladi i normalni tutanj iz ove ludnice!
  • Tea

    22.12.2014 18:50
    Novosadska milicija ima radno vreme do 18 casova.Dragi sugradjani naj bolje da ne izlazimo cim padne mrak opasno je u Novom Sadu.Imaju nasi milicajci preca posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna