Info
24.12.2014.
07:26 > 08:15
Lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je da budžet Srbije za narednu godinu pokazuje da smanjenje penzija ne donosi ukupno smanjenje rashoda, već da će ono što je uzeto penzionerima opet biti potrošeno na subvencije.
  • @Deks

    28.12.2014 21:27
    60% penzionera kojima penzije od celih 200 evra nisu smanjene su ciljna grupa glasača.Oni koji nisu mogli, a najčešće nisu ni želeli ništa da uče u životu, pa su sad ljubomorni na nekog sa 20 godina škole ko ima veću penziju od njih.
  • Deks

    28.12.2014 12:26
    Gospodina Radulovića trebalo bi podsetiti da za 60% penzionera penzije nisu smanjene niti za 1 dinar. Takođe bi ga trebalo podsetiti da se smanjenje plata ne odnosi na radnike u privatnom sektoru a valjda i takvi radnici postoje u Srbiji i neko bi konačno trebalo da misli i o njihovim interesima, zar ne?
  • 26.12.2014 22:21
    Kljocovic pita narod
    Da li neko od normalnih a i od sns botova može pošteno da kaže zašto ni jedne novine ni jedna televizija ne donose informacije o raspoloženju i osećanju penzionera posle isplate drugog dela penzije za novembar 2014. Valjda je to sada glavna VEST, kako su doživeli suočavanje sa čekom i de fakto, PLJUSKOM u lice. Čini mi se da su oni koji uzimaju tuđe blokirali SVAKI glas o tome. Koji blog, koji sajt, koje udruženje, govore o toj AKTUELNOJ temi? Od prve do zadnje strane najčitanijih novina danas NI JEDNA reč. Ali zato estrada, Cecin sin, neke samoubice i ubice, lopuže, koliko hoćeš. Ovakvu kukavičku istorijsku BLOKADU niko još u Srbiji nije organizovao.
  • bojan

    25.12.2014 10:44
    Promasio zanimanje
    Mislim da gospodin Radulovic vise voli da prica kao politicar a ne kao ekonomista i kao gradjanin ove zemlje, vidi se velika doza besa u njegovom govoru.
  • svi su isti

    25.12.2014 00:19
    Ovo što kaže jeste u pravu, ali ni on nije ništa drukčiji.
    Evo nešto pobliže o ovom višestrukom NEuspešnom stečajnom upravniku:

    http://tinyurl.com/radulemag

    Verovatno se bliže neki izbori pa opet ispira mozak.
  • GP

    24.12.2014 19:18
    nazadnjaci
    Meni je sada penzija manja nego sto mi je iznos u resenju. Kod mene su pogazili i Ustav i Zakon po kojem sam otisao u penziju. Naravno da cu daih tuzim.
  • ZoranNS

    24.12.2014 17:57
    Pogledajte samo izveštaj revizorske komisije
    Pogledajte samo izveštaj revizorske komisije o stanju u informatici, Treća Srbija vodi ovo preduzeće s namerom da upropasti građane Novog Sada, Treća Srbija je naličje SNS, kradu, ne poštuju nikakva pravila banče na teret građana.
  • :)

    24.12.2014 14:50
    ... masu je lako popaliti...
    Libe de NS je jedan od retkih koji je skapirao sustinu... Sto me uopste ni ne cudi.. To je tih 5% populacije koja nije "averidž"... Nadjite na njuz.net tekst o "averidžima" pa će vam (valjda) biti jasnije sta zelim da kazem...
  • schamlov

    24.12.2014 13:28
    vec vidjeno
    Radulovicu,nisi otkrio toplu vodu odavno se mesecima unazad pise o tome,ako malo procitate unazat ovakve sajtove videcete komentare iz kojih se moze izvuci vas sadasnji stav,to da u nemoci a ujedno i da drzava nije toliko jaka da se izbori sa tajkunima,aa isti su uzeli novaca na milione iz 30 banaka pa sad nemaju odakle da vrate.eee nasa vlada se setila pripovetke Laze Lazarevica ..Sve ce to narod pozlatiti,a posto su sve prodali i izdali u najam pa Srbija ostala bez privrede,aa oni to i neznaju sta je jer nigde nisu radili nikad e onad su se setili da udare po narodu i sa nametima i mobimgom da dodju do para jer ako vam neko neprizna minuli rad 30 godina i nece da vam da nadoknadu za to .a ujedno vam otme i 10% sa plate to je mobing i treba da se tuzi i drzava,i vlada ,i svi oni koji misle da znaju a nece da priznaju da ne znaju.Zna se dobro da je napravio los potez uzima penzionerima i radnicima da bi vratio ono sto su Srpski tajkuni potrosili na lagodan zivot ....ukratko nesvesno gubi glasacko telo ja jesam glasao za SNS alisanse nema a ni niko od mojih prijatelja i rodbine,Aleksandar nije nista uradio za telo koje mu je dalo poverenje jos vise ga je ojadio,drzavu nemoze da vodi neko ko nikad nigde nije radio.
  • Libe De NS

    24.12.2014 13:24
    Palamuđenje
    Ovaj narod zaista ima pamćenje ameba. Možete da lupate minuse koliko god hoćete ali Radulović je samo ekstzremni protagonista politike MMF-a koja treba do kraja da nas dovede u ropski položaj. A naravno da je i SNS na čelu sa Vučićem takođe sprovodi. Zar ste zaista zaboravili za šta se Radulović zalagao? Ne može se privreda lečiti šok terapijom. Vaša podrška samo zato što ste kivni, besni i nezadovoljni neće od Radulovića načiniti ništa drugo do onoga što on već jeste... ekstzremnog zagovornika jedne neoliberalne pogubne ekonomske politike koja ide na ruku samo bogatašima. A vi koji radite u realnom (privatnom) sektoru upamtite da šok terapija otpuštanja i smanjenja plata dovodi do smanjenja tražnje i zbog smanjenja tražnje možda ćete upravo vi biti ti koji će najpre dobiti otkaz jer će gazda zaključiti da mu zbog smanjenaj proizvodnje ne treba više toliko radnika... a novi zakon o radu mu još više ide na ruku nego stari. Uzgred kreirao ga je upravo Radulović po nalogu MMF-a
  • Milanče

    24.12.2014 12:27
    jedini
    Jedini čovek koji ne palamudi, već govori kratko i jasno.
  • Anonimus

    24.12.2014 11:11
    Zanimljivo je kako je prisustvo SNS botova ispod ovog teksa mnogo veće nego za bilo šta drugo na 021. To mi govori da se Vučić najviše plaši Radulovića, tj. da je R. na dobrom putu.
  • 24.12.2014 10:58
    @Jo - Voleo ne voleo
    Ne pomaže, jer je "vođa" potpuno metastazirao u praznim mozgovima sledbenika.
  • 24.12.2014 10:54
    Interesanton koliko botova je komentarisalo ovaj tekst. Jos interesantnije da nemaju mnogo lajkova. Boje ga se jer je razuman a i prozreo je nesposobnost njihovog sefa. Zato ce ovaj da se potrudi da ga politicki unisti. Nece moci jer u Srbiji samo zdrav razum, cak i bez programa ce morati uskoro da pobedi inace odosmo do djavola. To vide i najneobrazovaniji SNSovci.
  • -

    24.12.2014 10:28
    -
    Anonimus - @Vasa - dadada...

    zakon o radu se dopisuje pa ce za koji dan liciti na taj teatar sa radulovicem

    mene ne pogadja, ali taj zakon prvo treba primeniti na vas koji ga podrzavate
  • master

    24.12.2014 10:17
    istina
    Radulovic je u pravu,na zalost mnogi nisu hteli(mrzelo ih da procitaju program SR na sajtu)a komentarisu.Secam se jednog iz moje familije koji se raspravljao sa mnom pred prosle izbore,kako je SR hteo da sprovede da se radnicima ne placa godisnji odmor,a to je negde procitao u nekim novinama koji su pod upravom sadasnje vlasti.Preporucio sam mu da ode na njegov sajt i procita program,do dana danasnjeg ga nije procitao.Mnogo je takvih,lepse im je da se opamecuju pinkom,kurirom.....zato nam je kako nam je.Steta je sto SR nije dobio vecinu glasova,danas bi mnogo Toga bilo drugacije i bolje.Sve sto izjavljuje je gola istina.
  • SARSA

    24.12.2014 10:11
    hana
    Nasao je najlaksi put da skrene paznju na sebe i da se dodvori ljudim kojima su smanjena primanja, a ne misleci pri tome da cini jako losu stvar. Dize tenziju, a promeniti se nista ne moze , jer zuti su nas opljackali i bez redukcije smo u bankrotu.
  • Damjan

    24.12.2014 10:11
    Smanjenje subvencije
    Nisam ni za ni protiv, iz vrlo jednostavnog razloga. Ako u kasi nema novca ne treba pozajmljivati da bi se nekome dalo znači treba smanjiti davanje na meru koliko ima! Subvencije neko je u komentarima spomenuo iste po principu zemlje u razvoju...pa kod nas se pod subvencije smatra davanje neke minimalne plate onome ko ne radi kao čuvamo neki mir i slično. Setite se samo koliko je desetina hiljada radnika u Kragujevcu primalo decenijama platu za izradu sedam Yuga. Umesto da je taj novac upotrebljen za razvoj recimo agrara koji brže vraća novac i da cela Šumadija postane lider u proizvodnji povrća i slično.Ko neće da radi zdravooooo a tek posle se može razmišljati o industrijalizaciji i savremenim tehnologijama. U celoj priči partije su leglo parazita koje interesuje samo svoja zadnjica da je što bolje napune a narod neka se snalazi. Nema dobre partije jer to je utopija da je neka bolja. Nemamo nacionalnu strategiju kako da narod prvo ne bude gladan pa potom kako da se celo društvo razvija u pravom smeru a sve je to mogućeee.
  • FARSA

    24.12.2014 10:09
    dasa
    ne verujem ovome coveku ama bas nista jer nam je vec toliko lazi interpretirao i toliko raznih bajki ispricao, tako da je sve ovo prosto njegova licna promocija.
  • 24.12.2014 10:02
    Nesto je trulo u zemlji Srbiji...
    @Sportskitip kada je u Srbiji neko ko zna posao bio neko i nesto? Uglavnom paraziti, partijasi i dupelisci dolaze na znacajne pozicije, cak i kada svi znaju da nikako nisu kvalifikovani za dati posao. Sve je trulo ovde.
  • jo

    24.12.2014 09:50
    Voleo ne voleo
    Mogu ovi kavobag-evropljani da pljuju koliko hoćeš ali činjenice su činjenice.Smanjiš penzije a onda od tih para pokrivaš dugove za gas i železnicu a oni dužni do guše dele paketiće i plate.Vrlo solidarno i naprednjački nema šta.Naravno to se po naprednjačkom jeziku zove reforma.Kad malo bolje razmislim o onih 60% podrške mi smo ovakav mulj,talog i blato do guše i zaslužili.Kad nekom prodaš krušku a to nazoveš jabukom onda i treba da živimo u bedi.Što se tiče ovog čoveka on i jeste u pravu za parazite samo što nama više ni hemoterapija ne pomaže.
  • Anti parazit

    24.12.2014 09:50
    Kvazi-opozicionar Radulović
    Ovaj Radulović je odlično izučio školu od čoveka koji mu je pozivom u Vladu napravio političku karijeru. Socijal-demagogija na vrhuncu samo za razliku od izvorne stranke ex šefa koja je ekstremno desna ovaj se krija iza građanske opcije,a sve ostalo je u suštini isto - hleba i igara jedino je ambalaža bolja!
  • Secanje

    24.12.2014 09:46
    ne bledi
    ti si Radulovicu predlagao jos ostrije mere, da se otpusti 100.000 "parazita" tj ljudi koji imaju svoje "parazite" tj porodice. Zemlja koja je u razvoju kao Srbija treba da daje subvencije investitorima, i u jacim drzavama ima mahinacija pa ni mi nismo imuni od toga. Mene zanima kako vi zaradjujete posto ste zeni preneli ovlascenja svoje firme a iz vlade ste izasli u januaru ove godine?
  • 24.12.2014 09:37
    Zlatna ribica
    Ovaj misli da svi imamo pamcenje 7 sekundi kao zlatne ribice. Majstore pa TI si predlozio paket ovih zakona koji su usvojeni,pa si se naljutio sto nije odmah usvojen pre izbora pa su te satro izbacili iz vlade da im izigravas laznu opoziciju. Ti si jos gori od ovih sto sad jasu. Pavis se socijalno odgovoran, a u stvari bi pustio sve siromasne da poumiru od gladi!
  • 24.12.2014 09:24
    NIKAD
    Za naprednjake nikad.Za Vučića ni u ludilu jer nasedati na priče nekog ko nema dana pravog "radnog staža" malo je preglupo. Hapšenja ,borba protiv korupcije i sl su priče za malu decu.
  • Libe De NS

    24.12.2014 09:16
    Priseti se
    Sasvim drugačije si Raduloviću govorio dok si bio ministar u Vučićevoj vladi. Tada si bio ekstremni jastreb koji se zalagao i za smanjenje plata i penzija a bogami i za masovno otpuštanje iz javnog sektora. Naravno tadašnji veliki demagog PPV Vučić nije dozvolio da se to sprovede jer je već u glavi imao projekciju izbora. Još tada su vas pojedini ekonomisti upozoravali da sve to može dovesti do drastičnog pada agregatne tražnje a to rezultira recesijom upravo u realnom sektoru privrede koji stvara dohodak a samim tim i poreske prihode.
    Ti si bio Američki rezervni projekat ali si se malo zaneo svojom važnošću i sada kad si propao odjednom si se kao ''dozvao'' pameti. Problem ste upravo vi ekonomisti koji se zalažete za apsolutni liberalni kapitalizam koji je u u funkciji najbogatijih i koji svih ovih decenija generiše sve ekonomske krize. A upravo taj model sve vlade posle 2000-te su sprovodile u Srbiji i evo dokle smo stigli kada su na uništenu privredu za koju je zaslužan pokojni Milošević i tadašnja vlast, nakalemili taj rogobatni neoliberalni ekonomski model. Hebo vas i MMF i Svetska banka...
  • ovdasnji

    24.12.2014 09:13
    @Vasa - dadada...
    jeste,ali samo u javnom sektoru !!!
    ps-inace nisam simpatizer ni jedne bgd opcije !
  • 24.12.2014 09:10
    SREĆKO
    Hm, pa mora se od nečeka krenuti, nisu samo smanjili penzije. Treba malo napraviti reda!
  • gospodin

    24.12.2014 09:01
    Neko se zaneo, pa zaboravio na svoje izjave koje nisu bile tako davno...
  • :/

    24.12.2014 08:59
    ...ne pravi se tako zmaj...
    Hm, samo vi cackajte ove bolide - sad im dajete ideju da stampaju nova resenja penzionerima, sto ce VEROVATNO I URADITI... Ova zemlja se jos i dobro i drzi kakva joj je i vlast i opozicija. Licno, ne vidim nikakvu perspektivu za Srbiju dok njome upravljaju Srbi, dokazano kroz (zivopisnu ali tuznu) istoriju. Veoma neposten i neorganizovan narod. Ovde samo neka prinudna uprava pomaze. Ali ne ruska, naravno... ;).
  • 24.12.2014 08:53
    @Vasa - dadada...
    Prica i danas o opustanju stranacke armije. Ne vidim da je to isto sa smanjenjem penzija, ali sta ja znam...

    Ako zelis da vidis njegov ceo program odes na sajt Restarta i pogledas, ovako delujes pomalo neozbiljno
  • The Lalosh

    24.12.2014 08:40
    @ vasa - dadada...
    Čini mi se da u ovom tekstu nisu pominjane plate već penzije?

    Nisam ekonomista, a i da jesam ne verujem da bih lako mogao da rešim problem Srbije.

    Novogodišnje želja:

    Navijam da se u najskorije vreme pojavi čovek koji će imati dovoljno znanja, ali i harizme da to znanje istera i da nas izvuče iz ovog mulja koji sve dublje tonemo. Naravno, navijam i da mu narod u tome pomogne maksimalno, umesto da mu podmeće nogu i podsmeva mu se.
  • Mile

    24.12.2014 08:38
    Rečju - DUPLO GOLO.
    Al kad podvikneš na narodnu vlast (ne mislim na naprednjake) duplo golo pretvara se u ružičasto.
  • smundo

    24.12.2014 08:37
    Uf nadje se "ekspert" da nam soli pamet..Vi ste ocajno radili u ministarstvu,tako da , molim vas ovaj narod ne trujte vasim glupim komentarima..
  • sportskitip

    24.12.2014 08:35
    Vi da znate svoj posao i sada biste bili neko i nesto,a ne niko i nista kakvo je i cinjenicno stanje.
  • Anis

    24.12.2014 08:19
    Plate
    Saša je govorio o SMANJENJU I OTPUŠTANJU partijski zaposlenih kadrova, nikada nije govorio o smanjenju penzija.

    Ko može da ima nešto protiv takvog predloga, mi Novosađani dobro znamo kako izgleda grad prepun partijskih poltrončića po javnim preduzećima.
  • DejanN

    24.12.2014 08:17
    Tačno u centar
    Gospodin Radulović opet gađa tačno u centar problema, smanjiti penzije i onda tim novcem davati subvencije podobnim, gde je tu pravda ? Gde je tu zakon ? Ti ljudi se bave politikom kako bi punili svoje džepove za narod ih baš briga.

    Penzije koje su više od 200e smanjuju, tuga.

  • Povracka

    24.12.2014 08:16
    I od ovog demagoga mi je pun k....,sisao s vlasti pa pametuje i pljuje,ma bre opsta revolucija i paljevina do temelja!!!!!!
  • 24.12.2014 08:16
    Smesan si kao i tvoj bivsi predsednik vlade.
  • vasa

    24.12.2014 07:54
    dadada...
    ..koliko se secam, vi ste gospodine prvi spominjali smanjenja plata i otpustanje, pa ste samo dali ideju ovim nepismenima???
  • 24.12.2014 07:53
    "Ovaj novac ne ide za dobrobit građana, već da se ponovo namiri parazitski sistem", rekao je Radulović

    Mislim da oko ovoga više nemaju dileme čak ni najzagriženiji glasači SNS, jer najviše boli kad ti neko zavuče ruku u ionako šupalj džep. A taj bol otrežnjuje, barem one sa iole zdrave pameti.

    Čim prestane štrajk advokata, mislim da će imati pune ruke posla.
  • mikis

    24.12.2014 07:42
    eto ti sad
    pa zar penzije da budu jace od plata...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna