Radulović: Smanjenje penzija potpuno promašen potez

Lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je da budžet Srbije za narednu godinu pokazuje da smanjenje penzija ne donosi ukupno smanjenje rashoda, već da će ono što je uzeto penzionerima opet biti potrošeno na subvencije.

Lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je da budžet Srbije za narednu godinu pokazuje da smanjenje penzija ne donosi ukupno smanjenje rashoda, već da će ono što je uzeto penzionerima opet biti potrošeno na subvencije.

"Ovaj novac ne ide za dobrobit građana, već da se ponovo namiri parazitski sistem", rekao je Radulović i dodao da će pokret podneti Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti smanjenja plata i penzija.

On je rekao da se na subvencije troši 730 miliona evra, a ukupan efekat smanjenja penzija je 210 miliona evra, što pokazuje koliko je ovaj potez "potpuno promašen" i dodao da kada se smanje penzije dolazi do smanjenja potrošnje i tražnje, što dovodi do smanjenja proizvodnje i manjih poreskih prihoda.

"Ovo je peti put da Aleksandar Vučić to radi, a svaki put dobije isti rezultat. Smanji se tražnja i dobijemo manje poreske prihode i veći deficit. Ovog puta će biti isto", kazao je on.

Kako je naveo, prema zakonu, penzije se ne mogu smanjiti ukoliko se penzionerima ne uruči novo rešenje. "Nijedno rešenje penzionerima nije do sada uručeno. Može se tražiti od fonda PIO da uruči rešenje. Fond će verovatno ćutati, a potom penzioneri mogu da podnesu tužbu za ćutanje Upravnom sudu, pa zatim Ustavnom sudu i ako je potrebno može se ići i do Strazbura", dodao je Radulović.

  • @Deks

    28.12.2014 21:27
    60% penzionera kojima penzije od celih 200 evra nisu smanjene su ciljna grupa glasača.Oni koji nisu mogli, a najčešće nisu ni želeli ništa da uče u životu, pa su sad ljubomorni na nekog sa 20 godina škole ko ima veću penziju od njih.
  • Deks

    28.12.2014 12:26
    Gospodina Radulovića trebalo bi podsetiti da za 60% penzionera penzije nisu smanjene niti za 1 dinar. Takođe bi ga trebalo podsetiti da se smanjenje plata ne odnosi na radnike u privatnom sektoru a valjda i takvi radnici postoje u Srbiji i neko bi konačno trebalo da misli i o njihovim interesima, zar ne?
  • 26.12.2014 22:21
    Kljocovic pita narod
    Da li neko od normalnih a i od sns botova može pošteno da kaže zašto ni jedne novine ni jedna televizija ne donose informacije o raspoloženju i osećanju penzionera posle isplate drugog dela penzije za novembar 2014. Valjda je to sada glavna VEST, kako su doživeli suočavanje sa čekom i de fakto, PLJUSKOM u lice. Čini mi se da su oni koji uzimaju tuđe blokirali SVAKI glas o tome. Koji blog, koji sajt, koje udruženje, govore o toj AKTUELNOJ temi? Od prve do zadnje strane najčitanijih novina danas NI JEDNA reč. Ali zato estrada, Cecin sin, neke samoubice i ubice, lopuže, koliko hoćeš. Ovakvu kukavičku istorijsku BLOKADU niko još u Srbiji nije organizovao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".