Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
29.10.2018.
08:49 > 09:59
Inicijativa "MameSuZakon", koja okuplja sve građane i građanke u borbi za izmenu zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, u nedelju, 4. novembra stiže u Novi Sad i izvešće performans.
  • NS

    29.10.2018 15:42
    Piše: Trg Slobode (kod katedrale), obratite pažnju na plakat!
    Hvala na pomoći oko razjašnjenja šta je katedrala a šta nije.
    Nadam se da će koristiti... nekima.
  • u

    29.10.2018 14:53
    Nailaze militantne mame, sklanjaj se ko moze. Kako nisu tako agilne kad treba da se radi nesto i zaradi...
  • DekiNS

    29.10.2018 13:39
    Pošto je inicijator poslanik u Skupštini RS, znam da nema iskrene namere, već čisto prikupljanje političkih poena, pogotovo sada kada je izašla iz svoje matične stranke. Ovce navalite, da vas po ko zna koji put političari prevedu žedne preko vode! P. S. za mene su svi političari ono što se ne jede, bez obzira na poziciju/opoziciju kojoj pripadaju!
  • НМТ

    29.10.2018 13:07
    @ Zbunjen
    Ајд једном за свагда да разјаснимо. Србија је што се тиче католика подељена на одређене целине тј Бискупије. Седиште бискупије између осталог дефинише и монументални ојекат тј црква - катедрала као седиште самог бискупа и за сваку бискупију има по ЈЕДНА. Нови Сад се налази на југу Суботичке бискупије и катедрала се налази у Суботици и свако ко је видео ће вам рећи да је од ове новосадске цркве и веће и лепша и монументалнија практично заузима читав градски блок. Е то је катедрала, тамо се налази и то представља. За све који мисле да је Нови Сад центар света убудуће да знају, у центру се налази црква Имена Маријина.
    Надам се да је сад јасније.
  • @NS

    29.10.2018 11:57
    Ne postoji ni Trg Slobode, jer se centralni trg piše Trg slobode. Pravopis u ruke, pa komentariši. A Katedrala postoji.

    No, podrška za inicijativu u svakom slučaju, vidimo se u nedelju.
  • Zbunjen

    29.10.2018 11:44
    Pitanje za NS
    A kako nazivate onu veliku zgradu koja neodoljivo podseća na katedralu koja se, faktički, nalazi jednom stranom na trgu slobode u novom sadu a drugim stranama u Zmaj Jovinoj ulici i Katoličkoj porti? Pitam pošto sam zbunjen kako u Novom Sadu, na trgu slobode, nema katedrale?
  • Djuro

    29.10.2018 11:19
    A šta one hoće više? Da sede kući, ne rade, i da dobijaju platu?! Jel znate koliki je trošak da se uvede novi radnik u posao, i onda ta osoba taman počne da radi kako treba, moraš da mu daš otkaz da bi vratio porodilju sa odsustva a koja je za godinu dana zaboravila sve vezano za posao.
    Pa kada krene dete u vrtić, ajde svaki čas bolovanje, pa boginje... A posao stoji, gomila se, prebacuj na druge radnike, koji počinju da gunđaju jer sada imaju više da rade.
  • NS

    29.10.2018 10:39
    Na Trgu Slobode, a u Novom Sadu, nema katedrale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna