Autor: 021.rs

Novi Sad
09.06.2021.
09:35 > 09:42
Tridesetsedmogodišnja žena na biciklu povređena je u udesu koji se danas u 8:12 časova dogodio na pešačkom prelazu kod pumpe u Ulici Maksima Gorkog, saznaje 021.rs.
  • Vera

    18.06.2021 10:48
    biciklisti
    Pešak sam i živim jako dugo u Novom Sadu, koji ima mnogo biciklističkih staza i to baš tamo gde se desio ovaj incident! PItam se gde su oni koji pišu da biciklisti treba na prelazu da siđu s bicikla, kao i da biciklisti zvone to i videli? Biciklisti voze isključivo trotoarima, i to, kako bi se ovde reklo "šorom sredom", ako mu idete u susret, neće se on skloniti nego očekuje da se pešak njemu ukloni! U ulici Maksima Gorkog ima bar biciklističkih staza! Voze trotoarom i u ulici Pavla Simića, gde je trotoar širok oko metar, a ne bi im palo na pamet da makar zazvone, kada vam prolete iza leđa, tako da je za pešaka to potencijalno smrtonosno mesto! Voze se trotoarima već i motocikli, a preko Pozorišnog trga uveliko! Biciklisti po trotoarima uopšte ne bi smeli da voze! Prema tome, vrlo je verovatno da je do povrede došlo zbog bicikliste, a ne vozača, jer po mom pešačkom iskustvu, vozači uvek stanu ipred prelaza, za šta im odajem puno priznanje. Jeste automobil opasniji, veći je i brži, ali bezobzirni biciklista na trotoaru predstavlja veću opasnost, jer se tamo ne očekuje i tamo mu nije mesto!
  • Posmatrač

    11.06.2021 18:55
    ZOBS - pravo prvenstva!
    Pročitati u ZOBS: poglavlje "7. Pravo prvenstva", član 47, poslednji paragraf... i sve će biti jasno.
  • Prolaznik

    10.06.2021 18:35
    @Vlada
    Žao mi je, ali popa ne možeš da učiš kako se krsti, možeš da pokušaš samo.
    Dugo godina sam u saobraćaju što privatno, što poslovno. A to poslovno je najuže vezano za saobraćaj i pravila saobraćaja.
    Zbog takvog razmišljanja koje imaš i ti, biciklisti i jesu postali tako bahati, a ugrožavaju ustvari svoj život.
    U slučaju koji se desio, automobil nije išao više od 20 na sat zato je i izbegnuta veća nezgoda po biciklistu, inače biciklista je udaren prednjim levim delom što ti upravo govori o tome da je izleteo pred auto. U ostalom, najbitnije je da niko nije stradao, iako je sve moglo da se izbegne, ali očigledno nesrećna gospodja koja je vozila bicikli ima isto razmišljanje kao i ti.
  • Dušan

    10.06.2021 04:24
    Slušalice
    Slušalice i vožnja bicikla??
  • Semiramida

    09.06.2021 22:43
    Nova Moda
    Nova pojava je pijani biciklisti (i žene i muškarci). Sedim i gledam u pivnici u Njegoševoj, popiju po par krigli piva, pa sednu na bicikl , pa ne mogu da verujem koji su to moroni i moronke!
    Obavezan alko test i za bicikliste!
  • O21

    09.06.2021 22:25
    Sve stručnjaci
    Svako iz svog *rova" komentariše. Ali, da razjasnimo. Pešački prelaz je i za pešake i za bicikliste i za kolica, invalide...
    Vozači su obavezni propustiti svakog ko je na prelazu.
    Bahatost i jednih i drugih je odlika svih.
  • Vlada

    09.06.2021 21:43
    @MileBukovac
    Na pomenutoj raskrsnici su u pitanju prelazi sa biciklističkim stazama i tu biciklisti imaju apsolutnu prednost. Vidi se da si vozač, ali je očigledno da nisi naučio da tvoja obaveza i jeste da usporiš na svakom pešačkom - kao što nisi naučio da napišeš reč "bicikl".

    @Prolaznik
    Obaveza bicikliste je da uspori i pogleda u oba smera, ali apsolutno nije da stane pre prelaza. To što ti misliš da jeste proizilazi iz toga što takvi nisu navikli da uspore pre pešačkog ako baš ne moraju, nego volite da proletite ispred pešaka, a biciklisti su brži od njih pa vam kvare proračun. Imam loše vesti za tebe, UVEK moraš da usporiš, pa kad to uradiš neće ti dešavati da ti neko ko se kreće 3-4 puta sporije od tebe "iznenada izleti".
  • MileBukovac

    09.06.2021 16:40
    vlada
    vozač sam jako dugo,Bogu hvala nikada ni ogrebao auto a ne daj Bože nekome nešto uradio nepažnjom...
    prst na čelo...niste Uber alles ako ste zajahali dva točka,,,,
    od kuda vam tolika bahatost ...ako vam se gine skačite sa mosta a ne podlećite pod auto...
    U zadnje vreme stajem na svakom pešačkom i gledam da nema neki bicikli koji u punoj brzinom bez gledanja preleće ....
    postoje staza za bicikle i prelazi biciklistički a isto tako postoje i prelazi za pešake...nije to jedno te isto...šta vam je ..alooo
  • Prolaznik

    09.06.2021 15:43
    @Nemanja
    Iz tvog komentara je očigledno da si biciklista, a očigledno je da i ne znaš pravila saobraćaja.
    Ovde nije rec kako ćeš ti preci pešački gurajući ili vozeći bicikli, nego o tome da je velika većina biciklista postala bahata i smatraju da mogu bez stajanja da izleči na pešački. Možeš ti svoj bicikli da vozila po pesackom ali pre nego što stupis na isti stani pogledaj levo i desno pa kreni. Kao što i treba da uradi svako normalan, a ne da ide i u glavi nosi misao "on mora da stane" to mora nekad nije moguće, a tada može biti kasno.
  • Nemanja

    09.06.2021 14:25
    Sve bolesnike koji zamišljaju da biciklisti NA STAZI treba da siđu s bicikla da bi se oni smilostivili da ih propuste lepo doživotno isključiti iz saobraćaja i problem je rešen.
  • 021

    09.06.2021 13:15
    Kamikaze
    Biciklisti siđite sa bicikla kada prelazite preko pešačkog prelaza.Samo ime PEŠAČKI prelaz govori za sebe .
  • Dje ge vara

    09.06.2021 12:35
    Krivica
    E sad lepo podneti prijavu protiv vozača bicikla koja je sa biciklom iz sporedne ulice presekla put vozaču putničkog vozila.Sama reč, staza za pešake znači da nije za vozače, a vozač je i biciklista.Oni trebaju sa siđu sa bicikla i da pređu pešački gurajući bicikli.Idcrtsna staza pored pešačkog zabicikliste postoji da isti ti vozaču bicikla ne znate pešaka.
  • Rango

    09.06.2021 11:40
    radovi kod SNP
    prolaz tek toliki da se mimoiđu dva pešaka...ali ne...voze bicikle i još zvone da im se sklone pešaci
  • Vlada

    09.06.2021 11:28
    @MileBukovac

    Što u prevodu sa jezika nesposobnih vozača znači "u granicama dozvoljene brzine biciklističkom stazom koja je deo prelaza i gde ima prednost".
  • Prolaznik

    09.06.2021 11:17
    Kao bez glave
    Bio sam prisutan na raskrsnici
    u tom momentu.
    Raskrsnica je bila puna iz svih pravaca, žena sa trotoara bez ikakvog prethodnog stajanja ulece biciklom na pešački. Sreća je što automobil nije išao brzo i nije bilo većih povreda. U takvim situacijama vozačima automobila je jako teško da stanu kad im se neko pojavi na 1 metar, kojom god brzinom se kreću, pogotovu ako je raskrsnica puna, a samim tim i nepregledna.
  • LoL

    09.06.2021 11:09
    Predpostavljam da je klasika u pitanju vozac auto mobila je drndao mobilni i nije primetio zeleni za pesake i bicikliste.
  • Lbczda

    09.06.2021 10:36
    Svaki dan nesrece al bukvalno bas svaki dan. Sta se dogadja s ljudima?
  • MileBukovac

    09.06.2021 10:35
    pretpostavljam,,,,
    bicikli u punoj brzini preko pešačkog...jerbo su bicikli i kao takvi najvažniji...a kad gaze pešake...i opet su bicikli u pravu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna