Autor: 021.rs

Novi Sad
20.12.2021.
19:58
Antifašistički front 23. oktobar najavio je akciju "simboličnog postavljanja spomenika", na Limanu 4, na mestu gde je planiran sporni spomenik "Nevinim žrtvama 1944/45".
  • Dušan

    22.12.2021 16:33
    Ako
    Ako su svi koji su sudskom presudom posle rata osuđeni kao ratni zločinci,znači da je i Draža ratni zločinac,a mi mu dođemo spomenike.
  • Antifa

    21.12.2021 11:02
    Fašisti stigli na posao
    Počelo je nadglasavanje razuma. Bezmozgaši i otpadnici onog šljama što nije do kraja istrebljen 45-te,se javljaju kao "nevine žrtve"
  • ex chapman

    21.12.2021 10:57
    fashisti
    svih zemalja - ujedinishe se!
    dakle hortijevci, nacisti, ljoticevci, ustase, domobrani i sav ostali shljam - udruzili su se da konacno postave spomenik svojim idolima!
    upravo toga sam se i bojao - da ce se medju nevine zrtve uvuci i oni koji su itekako "vini"! spomenik se zapravo i ne pravi zbog nevinih, nego upravo da bi se proslavili zlikovci - a od strane sadasnjih zlikovaca koji nam spremaju uskoro vrlo slican scenario
    i kao i uvek - kriju se iza nevinih!
    PS spomenik Porodica je jasno posvecen zrtvama tzv. Racije, dakle ne svim zrtvama, a bilo ih je i pre i jos mnogo vise posle racije. dakle NS treba bar jos jedan spomenik stvarno nevnim zrtvama
    PPS deliti zrtve na nase i njihove, zlocince na nase i njihove - i to je fashisticka podvala. zrtve su nase, a zlocinci svi njihovi - na ma kojoj strani bili.
  • Ђорђе Ивковић

    21.12.2021 10:33
    Најгори злочинци
    Није лако признати да су твоји били џелати невине деце.
    Али, народ је дужан да не заборави.
    http://www.otvorenaknjiga.komisija1944.mpravde.gov.rs/cr/okrug/06/80284/35389.htm
  • Lustracija

    21.12.2021 09:37
    Bravo
    Da se nikada ne zaborave prisilni otkupi, kolhozi, gulazi, holodomori i ostale blagodeti Crvenog Terora. Da se više nikada ne ponovi.
  • ns ja

    21.12.2021 09:34
    To đubre od spomenika ne treba da postoji! Termin "nevine žrtve" u ovom bezobrazluku je čista podvala. Ako inicijatori misle da nije - neka javno i transparentno izlože na uvid -guranjem pod nos svima nama kompletan spisak "nevinih" žrtava kojima se diže ovaj spomenik!!!
    Pa ćemo na osnovu konkretnog spiska "ljudi" na koje bi se ova revizija odnosila - sami da zaključimo o čemu se ovde radi!
    Partizani možda nisu bili idealni(i daleko od toga!) ali nemojmo sada popljuvati baš sve što smo u novijoj prošlosti stvorili - jer je to ipak možda naša najbolja istorija do sada(!) - a partizanskim pojedinim levim skretanjima -sada pokušavati opravdati zločine ustaša, hortijevaca i raznih domaćih mešetara i ološa, ma hajde molim vas pa da li je to normalno!!!!???
    Ne dolazi u obzir!!!
  • predrag 2

    21.12.2021 09:17
    Živeo sam u ono vreme, a nisam mu davao neki značaj dok nije došlo to današnje. Nisam bio Titu na grobu, ni kukao kad je umro, niti se politički angažovao iako su me zvali.
    Umesto da je narod zahvalan što je imao ono vreme i tog Slovenca/Hrvata koji je izabrao da živi u Bg-u, oni se uzdižu i mole se našim verzijama Pinočea, Franka i drugih bolesnika i izdajnika.
    Kad pomislim za aktuelne energente, najvecu HE u Evropi, Đerdap napravio je ovde, najvecu TE u Evropi, TENT napravio je ovde..i svu tu silu naučno-teh, socijalnih i ljudskih dostignuća.
    Ljudi ako ste već glupi, nemojte da se javljate, idite u ino, tamo služite nekome..
    https://biznis.telegraf.rs/info-biz/3072713-brendovi-koje-je-sfrj-proizvodila-za-ceo-svet-foto
  • predrag 1

    21.12.2021 09:16
    “Nemci su sa prosečnim koeficijentom inteligencije od 107 najinteligentiniji narod u Evropi, dok se Srbi nalaze na poslednjem mestu , prenose nemački mediji.”
    Moramo li to stalno da potvrđujemo ?!
    Slučajno sam živeo u vreme anti-fašista kada su sloboda i nezavisnost bile, kao i vekovima pre toga, nešto najdragocenije. Posle su došli ti što su zajedno bežali u Blajburgu (fašisti, ustaše i četnici) i uz pomoć Zapada sve srušili – prava čoveka i radnika, red i zakon, privredu i ekonomiju, zdravstvo i nauku/ obrazovanje, sva ljudska i civilizacijska dostignuća (slično kao u Libiji) i narodu dali slobodu da odeš iz zemlje, da nekažnjeno divljaš i radiš šta hoćeš, ohrabruju sve nenormalno i bolesno u društvu..dok te ne zamene sa nekim Indijcem.
    Ne mogu da shvatim kako su uspeli ljudima tako da isperu mozak da im je ovo zadnje navedeno bolje od onog normalnog i ljudskog, krvavo stečenom u borbi protiv nacizma, fašizma i domaćih kumova, koji danas ponovo staju na čelo društva, a videli smo kakav su šljam.
    Šta se desilo pa se narod danas divi i poštuje kurve i lopove.
    Živeo sam u ono vreme, a nisam mu davao neki značaj dok nije došlo to današnje. Nisam bio Titu na grobu, ni kukao kad je umro, niti se politički angažovao iako su me zvali.
    Umesto da je narod zahvalan što je imao ono vreme i tog Slovenca/Hrvata koji je izabrao da živi u Bg-u, oni se uzdižu i mole se našim verzijama Pinočea, Franka i drugih bolesnika i izdajnika.
  • akademik

    21.12.2021 09:08
    vertigo
    ako nekome nešto ovde nije jasno , zamolio bih da pročita šta je napisao vertigo ! ne mere tačnije , ispravnije, konciznije !
  • Bijeljanac

    21.12.2021 08:17
    @Лиманац
    Za tebe nema opasnosti, ostao bi sigurno neugrožen sa takvim nebulozama, jer ne spadaš u one koje su navodno komunisti proganjali. Šta više, čak se prikrivaš iza nicka kojem ne pripadaš ili se stidiš svojeg rođenog?
  • Čale

    21.12.2021 08:09
    @Vertigo
    Liga socijaldemokrata Vojvodine je u vlasti u Novom Sadu sa SNS, SPS i POKS. Nije lepo da prozivaš Ljigaše Nenada Čanka jer je i njihova zasluga što će Novi Sad dobiti spomenik "Nevinim žrtvama 1944/45".
  • Lule

    21.12.2021 07:59
    Ljigaši
    "Bravo" za komunalnu koaliciju SNS-SPS-POKS-LSV. Ligaši su ponosni i jedva čekaju da se postavi spomenik "Nevinim žrtvama 1944/45".
  • /

    21.12.2021 07:59
    /
    revansizmom se mozete pravdati prema madjarima i nemcima ali zasto su raseljeni grci.
    takodje su bili skupljeni u selo logor pa je iscenirano politicko ubistvo posluzilo da se rasele i deportuju.

    stazi i sekuritatea su se raspali ali udba je jos zilava. razlog ovog protivljenja je da ne pocne otkrivanje sta je sve udba radila
  • Trebalo

    21.12.2021 07:56
    Bi se odrediti
    Morali bismo da znamo da su u ovoj zemlji postojali partizani koji su se borili protiv nacizma, ginuli za slobodu, bilo da su bili komunisti ili ne! Svetli primeri nase istorije. Zabelezeni su kao pobednici, na pravoj strani i to i jesu bili! Neki od njih su pocinili u ime svih, strasne zlocine nad sopstvenim gradjanima po zavrsetku rata. Decenijama su ih zvali - banda crvena. Vladali su i kvarili se.
    Morali bismo da znamo da su u ime kralja i otadzbine postojali cetnici koji su izmedju "svastike" i petokrake definitivno izabrali ovo prvo, ali i najbrutalnija klanja, silovanja i ubijanja pripadnika sopstvenog naroda i tih istih osvedocenih boraca protiv nacizma!
    Morali bismo se definitivno odrediti prema "omanjim, otadzbinskim ratovima" u kojima su u nase ime mnogi prljali nase ime...
    Evo ih vladaju! Crveno-crna koalicija! Oni su zajedno, nemaju dileme. Najgori ikada! Postoje oni koji zbog njih mole za neoprost zbog zlocina njihovih, sa recima - oni nisu ljudi, ovo nije moja zemlja, ovo nije moj narod! To sto moze da se kaze nije moj predsednik - vec postaje najmanje vazno!
    Postoje oni koji znaju kako ce i kako mora biti njihovo mesto u istoriji! I zbog njih i zbog svih nas! Da li je vreme da se mi odredimo prema njima, a ne da "revidiramo" na sopstvenu stetu - sopstvenu vec ispisanu istoriju!
  • Dragan

    21.12.2021 07:54
    Ah
    Na serijskom britanskom dokumentarnom filmu rečeno je da 22 decembra je u Jugoslaviji formirana prva proleterska brigada sa komandantom Josipom Brozom.Tada su prema ovom filmu partizani imali oko 15 hiljada boraca.E sad ljubiteljima spomenika-znate da je na bivšem mostu se nalazio poveći garnizon ustaša graničara sa jedne i garnizon mađarskih graničara sa druge stranegvozdenom mostu jer je granica NDH i Mađarske bila na mostu ?
  • Aleksej

    21.12.2021 07:47
    Ma hajde
    Antifašistički front 23. oktobar
    su
    Zapravo komunisti finansirani iz inostranstva. Bas nam je lepo bilo pod komunistima, posle 2. sv. rata dok ih nismo skinuli i zamenili komuistickim naslednicima.

    Samo bezuman covek bi pozeleo komunizam da se vrati.
  • 8nan

    21.12.2021 07:09
    Valjda spomenik nevinim zrtvama 44/45. Koji su pocinjeni posle oslobadjanja NS a ne zrtve 41/44. Posle oslobodjenja pobijeni su svi vidjeniji i svi koji bi mogli smetati zlocinackoj komunistickoj diktaturi.
  • Sale

    21.12.2021 07:01
    Nisu svi isti
    Moja porodica je ostala bez preko 20 članova u genocidu madjarskih fašista 1941 i 1942 godine! Potkazivali su ih njihove komšije madjari koji za to nikada nisu kažnjeni!
    Nismo željni osvete, ne treba biti nove mržnje… ali…
    To neće moći da prodje!
    Dragi bosanci i crnogorci koji vodite grad sa lažnim hercegovcima obučenim u vojvodjane iz Lige, koje sve zajedno boli uvo za one koji su ovde živeli pr nego ih je doneo čuveni voz druga Tita, ima nas još ovdašnjih i neće moči to tako kako ste zamislili!
  • /

    20.12.2021 23:57
    /
    sekuritatea i stazi su se raspale a samo je udba zilava.
    ko zna sta je radila pa ne dozvoljava da se sazna.

    prema nemcima i madjarima moze da se brani revansizmom ali zasto je onda raselila grke.
    sta su joj oni skrivili.
  • A71

    20.12.2021 23:25
    Neoplanta
    Pa jel stvarno moguce da imate toliko vremena i ocigledno i manjak ozbiljnijih problema da ovde lupate?
    Jel neko od vas mozda tada bio ziv, pa mu ovo od izuzetne vaznosti?

    Btw. nagradno pitanje: kada bi rimljani, to jest italijani, danas dosli u novi sad vojskom, jel bi ih zvali okupatorima ili oslobodiocima?
  • zy

    20.12.2021 23:16
    Ocigledno svi su jos zaslepljeni ko je okupator domaci strani itd izdajnik tema spomenika je jedno da li je bilo ratnog zlocina bilo je i sa jedne i sa druge strane uglavnom su nevini stradali.I u mojoj porodici je bilo zrtava pa ne laprdam puno o tom,znam dobro sta je bilo samo je ugao gledanja drugacije svako svoju stranu gleda.Ne osudjujem hrvate madjare srbe nemce itd vec neljude i stoku sto je to pocinila.
  • Лиманац

    20.12.2021 22:40
    Лажни антифашисти
    Потомци оних који су све радили науштрб српског народа не могу да се помире са чињеницом да су њихови комунисти убијали угледне грађане само зато што је интелект тих грађана представљао претњу по комунистичку методу испирања мозга, коју су спроводили над нашим народом.
  • Vertigo

    20.12.2021 22:26
    @zy
    Slažem se. Ali, drugosrbijanci, ljigaši i ostale sorosoidne životne forme pokušavaju da izvitopere i falsifikuju istoriju Novog Sada, Vojvodine i Srbije. Spomenik "Porodica" odnosi se na januar 1942. godine, a spomenik koji će biti postavljen na Limanu 4 na nevine žrtve 1944/45. To je jasno kao dan, osim ako je neko antifa-taliban, plaćen od deda-Sorosa da prodaje bele bubrege za crne bubrege...
  • Хајнал Чурушки

    20.12.2021 22:22
    @Mile
    Да су то само невине жртве ни по јада, али на том споменику ће бити и имена оних који су починили злочин над Србима, Јеврејима, Ромима и осталим.Такав споменик постоји већ у Чуругуна на месту где су сахрањени ти такозвани невини починиоци злочина!
  • Хајнал Чурушки

    20.12.2021 22:04
    Споменик
    Подизање тог срамног споменика је ругање жртвама злочина које је починила окупациона маџарска војска, маџарски џандари и њихови помагачи грађани маџарске националности!Упоређивање тих злочинаца са припадницима НОВ Југославије је равно величању фашизма и призивање духова зла.Те такозване невине жртве су, сходно времену и условима, осуђене, погубљене и сахрањене, а нису бачене у Дунав да им нема трага као су они своје жртве мрцварили и бацали под лед Дунава и Тисе.
  • Profa l sektor

    20.12.2021 21:53
    @dooh
    I da jesu komunjare i sve sto ti kazes, to ne opravdava zlocine hortijevaca i ucesnika novosadske racije.
  • Mile

    20.12.2021 21:36
    @Dooh
    Mhm, a ovo su sad sve poštenjačine. Lupetaš!
  • tja

    20.12.2021 21:28
    antifasisti zaboravljaju kolektiven jame i konclogore koji su usledili odmah posle 1945 u kojima su nestajale citave porodice, od odojcadi do baba, 'politicki nepodobnih' i 'neprijatelja naroda'....
    valjda je im je ideoloskim precima prijala 'eksproprijacija' imovine i otimacina onih u jamama i konclogorima....
    #samokazem
  • Sale

    20.12.2021 21:06
    Nisu svi isti
    Moja porodica je ostala bez preko 20 članova u genocidu madjarskih fašista 1941 i 1942 godine! Potkazivali su ih njihove komšije madjari koji za to nikada nisu kažnjeni!
    Nismo željni osvete, ne treba biti nove mržnje… ali…
    To neće moći da prodje!
  • zy

    20.12.2021 20:34
    Pa izbrisite ratne zlocince ,nisu svi bili zlocinci jako puno nevinih je ubijeno zavrsetkom rata a to je u ovoj drzavi taboo tema.
  • Mile

    20.12.2021 20:31
    Ne razumem. Nevine žrtve, su nevine žrtve. Gde je problem?
  • Dooh

    20.12.2021 20:13
    Glooh
    Ne kaze se antifasisti, nego komunjare tj, njihovi potomci i unuci.
    Sampioni eksproprijacije i otimacine u ime ''javnog dobra''!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna